06/01/2016
POZIV VOLONTERIMA!!!
Član Gradskog veća Aleksandar Marković izjavio je da Gradska kancelarija za mlade i saradnju sa udruženjima organizuje akciju u okviru koje će mladi ljudi pomagati starijim sugrađanima, tako što će umesto njih odlaziti u kupovinu osnovih namirnica i donositi im u domove.
 
– Gradska kancelarija za mlade i saradnju sa udruženjima poziva mlade ljude – volontere da se jave kako bismo pomogli našim najstarijim sugrađanima zbog nemogućnosti da oni sami izlaze napolje zbog snega i leda i obezbede osnovne namirnice. Pozivamo najstarije sugrađane da se jave na dobro poznate telefone „Beokom servisa” 0800-110-011 (besplatan poziv za fiksnu telefoniju) i 3090-007 (poziv sa mobilnog telefona) kako bi se prijavili za ovu vrstu pomoći – rekao je Marković. 
 
Prema njegovim rečima, telefoni za prijavu volontera su 011/7157-803 i 011/7157-361, a zaposleni u Gradskoj kancelariji za mlade primaće pozive od 7.30 do 15 sati ponedeljkom, utorkom, sredom i petkom. Spiskovi novoprijavljenih volontera ažuriraće se i slati „Beokom servisu” na svakih sat vremena, nakon čega „Beokom servis” preuzima potpunu komunikaciju i koordinaciju.
 
Najstariji sugrađani mogu se javiti „Beokom servisu” ako im je potrebno da se pomogne pri kupovini osnovnih životnih namirnica zbog nemogućnosti da oni sami odu po snegu i ledu. 
 
Marković je naglasio „da se suočavamo sa prirodnom nepogodom, na snazi je narandžasti meteoalarm i pozivamo građane, posebno mlađe da budu solidarni i pomognu našim najstarijim sugrađanima”. 
 
– Ovakva nepogoda je zabeležena poslednji put u Banatu 2013. godine kada je relativno mali sneg zbog nanosa vetra zavejao sve puteve. Sneg će prestati da pada tokom večeri, a košava će nastaviti da duva i sutra. Narednih dana nas očekuje kiša i to će otežati kretanje svima, a posebno najstarijim sugrađanima. Gradska kancelarija za mlade će organizovati ovu vrstu pomoći – naglasio je Aleksandar Marković

27/02/2019
Budi u toku
mladi
GRAD BEOGRAD
BELHOSPICE
volontiranje
volonteri
25/01/2019
Budi u toku
volonteri
Konkursi
17/12/2018
humanost
humanitarna akcija
volonteri
volontiranje
13/11/2018
HOT
Budi u toku
Samit mladih
Pozitivne vesti
aktuelni projekti
volonteri
volontiranje