02/02/2016
U čast Dana Sećanja na Holokaust

Srpsko - jevrejsko pevačko društvo u saradnji sa Gradskom upravom i uz finansijsku podršku Saveta Evrope održalo je javnu tribinu “Da se nikad ne zaboravi, Holokaust, da se nikad ne ponovi – muzika piše sećanja”

Tribini su prisustvovali pored brojnih Ambasadora i šefa Kancelarije Saveta Evrope, predstavnici Ambasada, Gradske uprave, Ministarstva prosvete, rada, nastavnci, građani…

Prisutnima se u ime Grada obratio g- din Dragomir Petronijević, a potom g-din Tim Cartwright ispred Saveta Evrope. On se zahvalio Srpsko –jevrejskom pevačkom društvu i predsednci Marleni Weinberger Pavlović, kao i Skupštini grada na sjajno osmišljenom, originalnom, korisnom i poučnom događaju.Naglasio je značaj kulture Sećanja i uloge svih nivoa vlasti, navodeći ovu tribinu  kao lep primer dobre prakse- saradnja Sjpd i Gradske uprave. Vreme je donekle moglo biti opravdanje (petak 16 h) što se mali broj zaposlenih u Gradskoj upravi odazvao pozivu. Iako je u predivnoj skupštinskoj sali poneko mesto ostalo prazno, sve je odisalo nekom finom, svečanom, ali prijatnom atmosferom. Publika je sa velikom pažnjom pratila izlaganja, a nastup Sjpd aplauzom. Na kraju prisutni su u znak posebnog poštovanja, uz buran aplauz ustali i tako dodatno izrazili svoje poštovanje, verujemo i zadovoljstvo što su kako su pojedini komentarisali  “bili u prilici saznati toliko podataka i detalja  iz jednog važnog segmenta istorije Beograda i Srbije”