24/02/2016
Social impact award - nagrada za drustvene promene

Podsećamo Vas da su prijave za radionice, koje će se održavati tokom februara, marta i aprila u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu i dalje otvorene. Radionice vode učesnike od samih osnova društvenog preduzetništva, preko njihovih biznis ideja do biznisa potpuno spremnog za implementaciju.

Idea Generation - Upoznavanje učesnika sa društvenim preduzetništvom, sa njegovom suštinom i termnologijom. Nakon toga, delegati pronalaze problem u svom okuženju i prolaze kroz proces pronalaska ideje za pokretanje društvenog preduzeća.

Business Modelling - Tokom prvog dela radionice, učesnici se upoznaju sa raznim vrstama inovativnih biznis modela, a u drugom delu, primenjuju naučeno tako što popunjavaju Canvas biznis model, čime preciznije razvijaju ideju osmišljenu na prethodnoj radionici.

Business Planning - Nakon što se učesnici upoznaju sa teoretskim okvirima biznis planiranja razvija se konkretan biznis plan, najosnovnijeg tipa.

Pitching - Učesnici će na ovoj radionici poraditi na veštinama prezentovanja svojih ideja, široj zajednici ali i potencijalnim investitorima.

Meet the entrepreneurs - Učesnici će imati priliku da upoznaju društvene preduzetnike I članove žirija koji će davati stučno mišljenje o idejama pristiglim na konkurs. Ovom prilikom, preduzetnici i žiri će staviti svoje znanje na raspolaganje i pomoći u daljem razvoju biznis ideje.

U aprilu, nakon radionica, otvara se konkurs gde studenti mogu da podnose svoje ideje za pokretanje društvenih preduzeća. Nakon toga, stručni žiri bira osam finalista koji prolaze kroz intenzivni tromesečni program inkubacije gde razvijaju svoju ideju i dobijaju mentora koji radi sa njima. 

 

Nakon tri meseca, u septembru, biraju se 4 pobednika. Nagrada za pobednike biće internacionalna konferencija u Beču sa pobednicima iz cele Evrope i početni kapital u iznosu od 1.500€, kao i mentorska podrška.

 

Projekat Social Impact Award sprovodi organizacija Razlivalište, u saradnji sa Coca Cola Hellenic, ERSTE Bankom, ERSTE Stiftung-om i Impact Hub-om, a uz podršku Fonda B92, Fondacije Danilo Kiš, Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad, Američkog kutka Niš, Kancelarije za mlade Niš i Kancelarije za mlade Kragujevac.

 

 

04/01/2016
opis
13/11/2018
HOT
Budi u toku
Samit mladih
Pozitivne vesti
aktuelni projekti
volonteri
volontiranje
01/11/2018
Budi u toku
o nama
aktuelni projekti
Samit mladih
gradska desavanja
Pozitivne vesti
Konferencija
hot
07/11/2018
Budi u toku
o nama
aktuelni projekti
Pozitivne vesti
hot