01/03/2016
Dan ena stie ranije u Centru za obrazovanje uro Salaj : RITAM ENA

Povodom Dana ena u Umetnikoj koli uro Salaj u Nemanjinoj 28, u subotu 5. marta, od 16 do 19 asova, bie odrana tribina Ritam ena, u cilju ekonomskog i psiholokog osnaivanja, a zatim i umetnike radionice na kojima e se praviti pokloni za ovaj praznik.

Tribina e poeti razgovorom o tome ta pokree i ta ograniava devojice i ene danas u Srbiji. O ovoj temi e iz tri razliite perspektive govoriti Naa Duhaek, istraivaica roda i obrazovanja, Selena Simi, bubnjarka i studentkinja i Zoe Gudovi, feministkinja i performerka, koje e tom prilikom najaviti i ulini mar 8. marta u Beogradu.

Olivera Ptica, pisac i trener linog razvoja, odrae predavanje Zato nosi masku? i sa prisutnima razgovarati o enskoj autocenzuri, o samopotovanju, hrabrosti i tome koliko je bitno da ene slobodno iskazuju miljenje, elje i potrebe.

Zavrno predavanje odrae mlada preduzetnica Bojana aldovi, koja je izgradila brend Fashion duan, na temu kako da hobi pretvorite u posao, koliko je rtvi i odricanja potrebno za takav poduhvat, ali uz jasnu poruku da prilike ne treba ekati, ve da ih treba stvarati sam.

Druenje e se nastaviti na radionicama dekupaa, izrade nakita, pavorka, pletenja i umetnike keramike, gde e prisutne dame praviti poklone, kako za sebe, tako i za sve njima drage ene. Ulaz je besplatan.