29/03/2016
Seussical, poznati brodvejski mjuzikl, u izvoenju uenika Internacionalne kole u Beogradu

Ljubitelji Grina, Loraksa i maka u eiru koji su prolog etvrtka i petka posetili kulturni centar Rex, imali su priliku da uivaju u mjuziklu Sussical Jr, koji su izveli uenici 6, 7. i 8. razreda Internacionane kole u Begradu. Ovaj poznati brodvejski mjuzikl sastavljen je od nekoliko pria legendarnog Dr Seussa, amerikog pisca i ilustratora Theodora Geisela.

Naa vizija je da pomognemo razvoju odgovornih i produktivnih mladih umova tako to im pruamo sveobuhvatno obrazovanje, upuujemo ih da se sami suoavaju sa izazovima i slede svoja interesovanja na razliitim poljima. Proleni mjuzikl se tradicionalno organizuje godinama unazad i odlina je prilika da se nai uenici oprobaju u kreiranju jednog kulturnog projekta kakav je mjuzikl: od odlaska na probe, do ivenja kostima, osmiljavanja minke, pozorine postavke, ali i samog nastupanja pred publikom izjavio je dr Robert Ri, direktor Internacionalne kole u Beogradu.

Proleni mjuzikl je samo jedna od mnogobrojnih aktivnosti koje ISB neguje. Ova kola ve etvrtu godinu sprovodi program stipendiranja u okviru kog e jedan uenik srpske nacionalnosti dobiti priliku da pohaa ISB i nakon zavrenog kolovanja stekne diplomu meunarodne mature (IB Diploma).

Zainteresovani uenici morae da pokau visoko poznavanje engleskog jezika, odlian uspeh u koli, uee u vannastavnim aktivnostima. Odluka e takoe biti zasnovana i na finansijskim ogranienjima njihovih porodica. Osim to moraju biti dravljani Republike Srbije, kandidati za stipendiju moraju ostvariti i odline rezultate na testu nivoa znanja koji sprovodi ISB, a krajnji rok za prijave je 22. april 2016.