01/04/2016
Pravo IKT - Praksa

Pravo IKT jeste neformalna grupa eksperata iz Srbije, regiona i Evrope. Obuhvatamo različite oblasti prava informaciono-komunikacionih tehnologija.
Mi hoćemo da izgradimo srpsku mrežu pravnika specijalizovanih za IKT, da doprinesemo poštovanju ljudskih prava u ovoj oblasti, da podelimo svoje znanje i iskustvo, da doprinesemo usklađivanju srpskog pravnog sistema sa pravom EU i da podignemo svest o značaju prava IKT za moderno informaciono društvo.


Nudimo informacije o pravu IKT, publicitet saradnicima i njihovim organizacijama, analizu srpskog, evropskog i međunarodnog zakonodavstva, praktične savete za primenu prava IKT, predloge za unapređenje zaštite ljudskih prava u oblasti IKT.


Pravo IKT, prva publikacija na srpskom jeziku posvećena isključivo pravu informaciono-komunikacionih tehnologija traži volontera, studenta treće ili četvrte godine Pravnog fakulteta sa odličnim poznavanjem engleskog jezika koji bi u zavisnosti od svojih mogućnosti i slobodnog vremena obavljao jednu ili više sledećih funkcija:


- praćenje rada državnih organa i regulatornih tela značajnih za razvoj prava IKT u Srbiji i regionu i izveštavanje o njihovim aktivnostima
- praćenje rada međunarodnih regulatornih tela i institucija država članica EU i izveštavanje o njihovim aktivnostima
- praćenje sudske prakse Suda pravde EU u oblasti IKT i pisanje komentara odgovarajućih sudskih presuda


Kandidati, pošaljite biografiju i kratko motivaciono pismo na contact@pravoikt.org
Čitav oglas pogledajte ovde: http://pravoikt.org/wp-content/uploads/2016/03/PravoIKT-oglas-za-staziste-03-2016.pdf
Za više informacija pogledajte naš sajt: http://pravoikt.org/