09/04/2016
Budi odgovoran prema svojoj budućnosti - predavanje Narodne banke Srbije

Narodna banka Srbije, u saradnji sa Kancelarijom za mlade i saradnju sa udruženjima, u utorak, 12. aprila 2016. godine organizuje edukativnu tribinu pod nazivom „Budi odgovoran prema svojoj budućnosti“ na kojoj će biti održana predavanja na teme „Tekući račun“, „Dozvoljeni minus“ i „Kako da ostvarite svoja prava“.


U ovom ciklusu predavanja mladi ljudi, kao sadašnji i budući korisnici finansijskih usluga biće u prilici da saznaju nešto više o korišćenju tekućeg računa, koji već sada koriste ukoliko primaju studentsku stipendiju, studentski kredit ili su zasnovali radni odnos. U tom smislu, važno je da se mladi sugrađani upoznaju sa osnovnim karakteristikama ovog proizvoda, kao i mogućim problemima sa kojima se sreću njihovi vršnjaci u kontaktu sa finansijskim institucijama, koji često nastaju usled nepažnje ili nedovoljne obaveštenosti. Pored toga, na predavanju će biti reči o dozvoljenom minusu, najskupljem vidu zaduživanja koji često prati korišćenje tekućeg računa. Na kraju, biće reči o načinu na koji mladi mogu da ostvare svoja zakonska prava u slučaju spornog odnosa sa finansijskim institucijama.


Predavači su Nikola Dragojlović, savetnik, Nikola Đukić, samostalni stručni saradnik i Dimitrije Mijović, viši stručni saradnik iz Odseka za edukaciju korisnika finansijskih usluga Narodne banke Srbije.


Početak tribine je u 17 časova.

Ime, prezime, godinu rođenja i kontakt telefon poslati na mejl mladioffice@beograd.gov.rs 

Broj mesta je ograničen.