24/05/2016
Sveano otvoreno republiko sportsko takmienje uenika oteenog sluha

Republiko sportsko takmienje uenika oteenog sluha, iji je ovogodinji domain beogradska kola za oteene sluhom nagluve Stefan Deanski sveano je otvoreno uz prisustvo pomonika ministra u Ministarstvu rada, zapoljavanja i socijalne politike, Vladimira Peia, zamenika gradskog sekretarijata za sport i omladinu Vladimira Pajia, kao i Aleksandre urii, predstavnice kompanije Don Don koja tradicionalno podrava aktivnosti kole tokom cele godine.

U takmienju koje traje do 22. maja uestvuju 110 uenika iz Nia, Jagodine, Uica, Kragujevca, Novog Sada, Subotice i Beograda, a takmiarske discipline obuhvataju atletiku, koarku, odbojku i fudbal za devojice i deake.

Veliko mi je zadovoljstvo to je naa domain 58. sportskih igara uenika oteenog sluha. Nai uenici se inae takmie sa redovnim kolama, to je jedan od najboljih naina inkluzije, a Republiko takmienje je samo lag na tortu. Takoe elela bih da zahvalim i svim ljudima dobre volje koji su prepoznali nae potrebe i izai nam u susret to u vidu ustupanja prostora za odravanje igara, to u vidu slatkia i slania za takmiare, nai dragi prijatelji iz kompanije Don Don uvek isprate sve lepe aktivnosti koje kola organizuje izjavila je Leposava Petrovi, direktorka kole za oteene sluhom - nagluve Stefan Deanski.

Takmienja e se odravati na terenima starog Difa, Partizanovom stadionu, kao i na terenima kole Stefan Deanski i ovorena su za posetioce.