08/06/2016
lanice Slovenakog poslovnog kluba izmamile osmeh malianima iz Prihvatilita

U petak 27. maja 2016. godine odrana je humanitarna akcija Izmami osmeh za decu iz Prihvatilita. Dogaaj je organizovao Slovenaki poslovni klub, a cilj dogaaja bilo je druenje sa decom i prikupljanje sredstava za pomo Prihvatilitu.

Zahvaljujui velikom broju preduzea i privrednika koji su se ukljuili u ovu humanitarnu akciju, prikupljena su znaajna novana i druga sredstva. Akciju su donacijama podrali: Ambasada Republike Slovenije, Adriatic Motors, Alca trgovina, Alpina, Bel Medic, Color Media Communications, Don Don, Ferrortali, Gorenje, NLB banka, Karanovi & Nikoli, IN hotel, Atlantic Group, PS Domina, Omladinska zadruga Vrednica, Triglav osiguranje, Eurocom, ASEE, JUB, DHL, Markat Media, Unior Teos, G4S i Koarkaki savez Srbije.

Dogaaj je otvorila Danijela Fiakov, predsednica Slovenakog poslovog kluba, koja je naglasila da deca jesu najvanija i da e Klub kao i do sada nastaviti da organizuje sline akcije. lan Gradskog vea Dragomir Petronijevi se u ime grada Beograda zahvalio na donacijama. On je naglasio da je vano pomagati najmlaima i pomoi im da ue, rade na sebi i da se razvijaju, kako bi jednog dana oni bili ti koji pomau drugima i svojoj zemlji. Danijela Stajkovi, rukovodilac Prihvatilita, zahvalila se na donacijama i dodala da e Prihvatilite, upravo uz pomo prijatelja i ovakvih akcija, uskoro moi da se preseli u vee prostorije, gde e biti vie mesta za decu kojoj je potrebna pomo.

Nakon otvaranja dogaaja i zvaninog obraanja usledio je kratak i zanimljiv program za decu. Govorei o kremnitama, Bledu, Preernu, Ljubljani, hrabrom deaku po imenu Kekec i mnogim drugim zanimljivostima, profesorka Maja ukanovi sa Filolokog fakulteta predstavila je deci Sloveniju i njene ari. Najvie panje izazvali su eksperimenti koje su izveli studenti sa Hemijskog fakulteta u Beogradu. Maliani su budno pratili kako se pravi pasta za zube za slonove, kako tenost sama od sebe moe menjati boju i slino.

Trei deo dogaaja bio je rezervisan za literarne, kulinarske i druge radionice. Radionica Ukrasi svoj mafin organizovana je uz pomo kuvara iz In hotela. Literarnu radionicu u kojoj su deca pravila svoju knjigu, vodio je pisac Milan Nardin. Deca Prihvatilita su uz asistenciju Natae Kovaevi odigrala par utakmica basketa sa decom lanova Slovenakog poslovnog kluba dok su ostali iskoristili priku da im na lep i zanimljiv nan Aleksandra Mihaljevi oslika lica.

Gosti dogaaja bili su naa poznata koarkaica Nataa Kovaevi, KUD Kostolac i KUD oka Pavlovi iz Beograda, kao i Smooth Acoustic Band iz Beograda