08/06/2016
Završen četvrti Americana Night festival u Beogradu Americana postala tradicija

Završen je četvrti Americana Night festival, održan ovog vikenda u prostorima Zaokret i Elektropionir, smeštenim u Cetinjskoj 15, koja važi za novi centar noćnog života prestonice. Ove godine nastupali su gosti iz Hrvatske My Buddy MooseNLV i Vladimir Kuzman, kao i Ilija Ludvig iz Beograda.

 

 

Americana Night je festival koji okuplja bendove čiji muzički izraz spada u sferu indi rocka i američkog folka. Kao i prethodne dve godine, regionalnog je karaktera.  Ono što je novo je lokacija. Nakon tri godine saradnje sa Domom omladine Beograda, festival je prebačen na drugu lokaciju. Pored toga što je Cetinjska ulica trenutno najaktuelnije mesto u gradu, nova lokacija je povezana i sa malo drugačijim konceptom Americane ove godine.

 

Prethodnih godina, muzičari su svirali u formi back to back, što je podrazumevalo dva benda na bini. Ovoga puta ideja je da se odvoje kantautori od bendova. Otuda i dve večeri u dva kluba. A ova dva mesta su se odlično uklopili u tu novu ideju, kako kažu. Zadržao se kantautorski zvuk u Zaokretu, dok se u Elektropioniru mogao slušati rok.

 

“Iako smo se malo plašili promene, dosta smo zadovoljni kako je sve prošlo. Zapravo nam je i značilo da se malo pomerimo od koncertne forme koja je bila prethodnih godina, jer je americana dovoljno izrasla kao žanr kod nas, da možemo da pravimo i podžanrove. A i, nekad je nepravedno kada se jedan kantautor nađe na bini sa punokrvnim sastavom. Iako se čini da smo ovim nastupima zaokružili priču, promena nam je samo dala više ideja za sledeću godinu”, izjavio je Dušan Strajnić, glavni organizator i idejni tvorac Americana Night festivala.

 

I ove godine, Festival Americana Night podržala je Ambasada SAD.

22/11/2017
Budi u toku
Pozitivne vesti
preduzetnistvo
21/11/2017
Budi u toku
Pozitivne vesti
Konkursi
Stipendije
21/11/2017
Budi u toku
Pozitivne vesti
projekti u toku
aktuelni projekti
KZM Servisi
13/11/2017
Budi u toku
KZM Servisi
aktuelni projekti
hot
gradska desavanja
17/11/2017
Budi u toku
gradska desavanja