20/06/2016
Akcija mladih u Kucuri

Zamislite sledeće. Vikend sredinom jula. Žega na selu. Jedna stara bakica izlazi na ulicu ispred nepokošene kuće, hladeći se presavijenim jučerašnjim novinama. Komšinica je već tamo, u hladu, naslonjena na ogradu sa koje se boja ljušti. Nije redak slučaj da su ovde stariji ljudi usamljeni, da ih retko ko obilazi, a njihova snaga i mogućnost za rad više nisu srazmerne obimu poslova u domaćinstvima.

 

Iza ćoška, u grupama po troje-četvoro istovremeno pristižu mladi u istobojnim majicama, nasmejani, sa kosilicama, četkama za farbanje i svim potrebnim materijalom za rad. Bez ikakve novčane naknade, samo snagom volje i željom da se pomogne ljudima u potrebi, oni rado provode i po nekoliko sati u poslu, a kasnije, u zasluženom odmoru, se druže sa svojim vršnjacima.

 

Zvuči nestvarno? Kao ideja koja nikad ne bi mogla da se realizuje? Bar sigurno ne kod nas?

 

A šta ako vam kažemo da preko stotinu mladih iz cele Srbije dolazi kod nas na Akciju već šestu godinu zaredom, kako bi pomogli starijim ljudima i ujedno se dobro zabavili?

 

Akcija mladih „Pruži i ti svoju ruku!“ se već tradicionalno, od 2011. godine, jednom godišnje održava u našem mestu, Kucuri (Vojvodina). Ove godine će se održati u perodu od 22. do 24. jula, a planira se prisustvo oko 150 mladih iz cele Srbije. Tokom ova tri dana će svi mladi, u organizaciji Kucurskog udruženja mladih, imati besplatno obezbeđen prevoz, smeštaj, hranu, kao i sav potreban materijal za rad, uključujući i poklone iznenađenja. 

 

          U programu su sledeće aktivnosti: radna akcija, duhovni deo 3 vere u jednoj kutiji, žurka pod vedrim nebom, turnir u basketu, malom fudbalu i  odbojci, vodena žurka, turistička tura po Kucuri, kreativne i kaligrafske radionice, izložba slika još neafirmisanih mladih umetnika, pozorišna predstava, pokloni iznenađenja i još mnogo toga. J

Pridruži se i postani Akcijaš u periodu od 22. do 24. jula ove godine. Učešće i sve potrebno je obezbeđeno besplatno, a prijave traju do kraja juna.

Čekamo te!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

27/02/2019
Budi u toku
mladi
GRAD BEOGRAD
BELHOSPICE
volontiranje
volonteri
25/01/2019
Budi u toku
volonteri
Konkursi
17/12/2018
humanost
humanitarna akcija
volonteri
volontiranje
13/11/2018
HOT
Budi u toku
Samit mladih
Pozitivne vesti
aktuelni projekti
volonteri
volontiranje