14/09/2016
Leto multikulturalnosti u Batajnici!

 

Studentska organizacija AIESEC je svesna važnosti širenja znanja i da granice ne bi trebalo da postoje u toj misiji. S tim ciljem je i ove godine organizovan projekat “Pokreni svoju budućnost. Cilj projekta je da se kroz interaktivne radionice savlada jezik, razviju komunikacione veštine i da se upozna druga kultura.

 

Za decu iz Batajnice ovo leto će ostati u posebnom sećanju. Za to su zaslužni studenti iz Italije, Egipta, Azerbejdžana i Turske koji su posetili našu zemlju i družili se sa mališanima. Drugu godinu za redom u Osnovnoj školi Branko Radičević su držali radionice engleskog i italijanskog jezika.

 

Otvorenost, zanimljiv i interaktivan pristup savladavanju jezika je ono što karakteriše učenje jezika sa inostranim studentima. To su mladi ljudi koji su sa sobom doneli talas osveženja u životima mnogih osnovaca ovog leta. Do sada većina njih nije bilo u prilici da se na tako direktan način upozna sa drugom kulturom, verom, načinom razmišljanja i da na najefektniji način savlada drugi jezik. Deca su kroz timski rad u internacionalnom okruženju imala priliku da svakim danom razvijaju svoj potencijal.

 

Utisci nakon projekta su obećavajući. Deca su na najbolji način provela letnji raspust, sa željom da ponove ovo isustvo. Radujemo se ponovnoj saradnji na projektu.

 

AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utiče na društvo. Prisustvom u preko 125 zemalja sveta, AIESEC predstavlja najveću organizaciju vođenu od strane studenata. Svojim programima internacionalnih praksi i organizacijom edukativnih i društveno odgovornih projekata, AIESEC pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj. Za više informacija posetite naš sajt i facebook stranicu