21/09/2016
Tribina: Prevencija polno prenosivih infekcija i HIV-a kod mladih

Čast nam je da Vas pozovemo na 14. Jesenji Festival zdravlja Beograd 2016, pod sloganom „Učinite danas nešto dobro za svoje zdravlje!” koji će se održati u četvrtak i petak, 22. i 23. septembra 2016. godine (od 10:00 do 20:00), u Domu omladine (Makedonska ulica 22) u centru Beograda.

 

Pored mnogobrojnih izlagača i učesnika 14 Jesenjeg festivala zdravlja, AS Centar i Asocijacija Žena plus će održati Tribinu za srednjoškolce/ke 23.09.2016. godine od 12:30 do 13:30 časova, velika sala, suteren pod nazivom „Prevencija polno prenosivih infekcija i HIV-a kod mladih“.

 

Tribina se održava sa ciljem da mladim zdravim ljudima predstavimo adekvatne načine zaštite i prevencije polno prenosivih infekcija i HIV-a i da podelimo iskustva, izazove i prilike sa kojima se suočavaju mlade osobe sa HIV-om

 

Govornici tokom tribine će biti predstavnici institucija i organizacija civilnog društva koje deluju i rade na unapređenju javnog zdravlja mladih i podrške za osobe koje imaju HIV u Beogradu:

 

  • Biljana Begović Vuksanović, epidemiolog, šef Odseka za HIV/AIDS i polno prenosive infekcije, Gradski zavod za javno zdravlje Beograd;
  • Mihajlo Šljivić, solista u Narodno pozorište u Beogradu i profesor u srednjoj elektrotehničkoj školi u Beogradu;
  • Dubravka Malohodžić, izvršna direktorka Asocijacije "Žena plus";
  • Đurica Stankov, izvršni direktor AS Centra.

 

Posetioci 14 Jesenjeg festivala zdravlja će oba dana festivala imati mogućnost da na promo pultu AS Centra dobiju zdravstveno-vaspitne, informativno-edukativne brošure, besplatne kondome i značajne informacije od strane volontera sa ciljem promocije zdravih stilova života i informisanja o dostupnim uslugama i načinima prevencije polno prenosivih infekcija i HIV-a, lečenju, nezi i pružanju podrške osobama sa HIV-om.

 

Učešće na XIV Jesenjem festivalu zdravlja je deo aktivnosti u okviru projekta „Ko je heroj? 2“ finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije MOS. i sprovodi se uz učešće partnera: Savez udruženja pacijenata Srbije SUPS, Krovna organizacija mladih Srbije KOMS, Forum organizacija civilnog društva za HIV i AIDS FOCDHA, Kancelarija za mlade Obrenovac, Kancelarija za mlade Loznica, Asocijacija za podršku ženama ugroženim HIV-om Žena plus, Više od pomoći AID plus, Udruženje NGO OEF, Udruženje LGBT Srbija, Muzičko opersko teatarska organizacija MOTO, Udruženje Dj-eva ODAN organizacija, Internet medijski pokrovitelj prvi LGBT Radio u Srbiji i Regionalni portal za prevenciju polno prenosivih infekcija i HIV-a Testiraj se! jer je bitno da brinemo o sebi i drugima!

 

Očekujemo Vas! :)

#KOMS #MLADI #HIVtesting #SDGs #HealthForAll #SDG #Youth #Health #GetInvolved! #StopHIVTogether #YouthVoices #GYAN #Belgrade #Serbia #?KojeHeroj? #MOS #SUPS #FOCDHA  #KZM #GNEZDO #GlobalHealth#GYSD #GlobalGoals #SustainableYouth #Sustainable