03/10/2016
ODRŽAN FESTIVAL REKREATIVNOG SPORTA ZA MLADE I OSOBE SA INVALIDITETOM

ODRŽAN FESTIVAL REKREATIVNOG SPORTA ZA MLADE I OSOBE SA INVALIDITETOM

 

 

 

U subotu, 1.oktobra održan je Festival rekreativnog sporta za mlade i osobe sa invaliditetom na kojem je predstavljen projekat „Eko oaza Blok 19a”. Predstavljanju projekta prisustvovali su zamenik šefa Kancelarije za mlade i saradnju sa udruženjima Nikola Rajičić i glavni gradski urbanista Milutin Folić.

 

„Festival rekreativnog sporta za mlade i osobe sa invaliditetom”, koji je finansijski pomogla  Kancelarija za mlade i saradnju sa udruženjima, okupio je veliki broj dece, omladine i građana. Prisutni su u okviru Festivala uživali u celodnevnom druženju uz školu rekreativnog sporta, takmičenju u malom fudbalu, basketu, odbojci, malom tenisu, stonom tenisu i badmintonu, kao i šahu uz učešće osnovaca iz škole „Laza Kostić”. Tokom trajanja festivala okrečen je i ofarban košarkaški teren u bloku 19a.

 

Zamenik šefa Kancelarije za mlade i saradnju sa udruženjima Nikola Rajičić rekao je da Kancelarija podržava inicijative lokalnog karaktera, a posebno one koje se tiču inkluzije osoba koje su na margini društvene lestvice.

 

U okviru festivala predstavljen je projekat "Eko oaza Blok 19a", koji je nastao na inicijativu Udruženja građana "Moj lepi grad", a podrazumeva uređenje zelene površine i igrališta za decu, zatim hranilišta i pojilišta za ptice. Predviđeno je da se urade i rampe za osobe sa invaliditetom, kako bi i oni nesmetano mogli da koriste terene za igru i rekreaciju.

                Predstavnik Udruženja Srđan Petrović kaže da je na projektu rađeno dugo kako bi se uredila slobodna i neuređena površina, te deca dobila prostor za igru.

 

Sa idejom danas je na licu mesta upoznat i gradski urbanista Milutin Folić, u okviru radionice „Kakav par želimo“, koji je rekao da je to dobra građanska inicijativa. On je dodao da će grad pomoći da uz donacije koje pristignu, stanovnici Bloka 19a dobiju terene i zelene površine za godinu, dve.