11/10/2016
Konkurs za program LinKS- Linking Kosovo and Serbia

 

Incijativa mladih za ljudska prava vas poziva da se prijavite za učešće na programu LinKS (Linking Kosovo and Serbia),  koji će biti održan u periodu između 3. i 16. novembra. Program se organizuje sa ciljem da doprinese stvaranju veza između mladih iz Srbije i sa Kosova i njihovom uključivanju u diskusiju o problemima koji opterećuju dva društva.

 

Tokom programa 30 učesnika (po 15 iz Srbije i sa Kosova) će zajedno mapirati probleme u odnosima Beograda i Prištine i kritički se osvrnuti na pregovore koji se vode u Briselu. Mladi će, u formi deklaracije, predstaviti i preporuke za unapređenje odnosa između dva društva.

 

Program je namenjen svim društveno-politički aktivnim pojedincima (aktivistima/kinjama, članovima/cama omladina političkih partija, studentima/kinjama, mladima angažovanim u nevladinom sektoru, zaposlenima u državnom sektoru, novinarima/kama, umetnicima/cama i kulturnim radnicima/cama) koji su zainteresovani da se uključe u razgovor o odnosima između Srbije i Kosova.

 

Program se sastoji iz tri faze:

(učešće u sve tri faze je obavezno)

 

  • I faza (3-5. novembar) - studijska poseta Kosovu
  • II faza (14-15. novembar) - studijska poseta Srbiji
  • III faza (16-17. novembar) - završna konferenciju u Beogradu, kojoj će, osim učesnika i učesnica programa, prisustvovati i drugi predstavnici državnih institucija i civilnog društva.

 

Sa ciljem da doprinese jačanju saradnje mladih u regionu, Inicijativa mladih za ljudska prava radi na programima razmene između Kosova i Srbije od 2003. godine. S obzirom da Inicijative veruje da odnose u regionu treba graditi na poverenju i uzajamnom razumevanju, pokušava da stvori platformu preko koje će se mladi upoznati i razgovarati o važnim društveno-političkim problemima.

 

Ukoliko želite da učestvujete u ovom programu, potrebno je da se prijavite popunjavanjem aplikacionog formulara. Rok za prijave je 17. oktobar.

Zvaničan jezik programa je engleski. Organizatori snose troškove puta, smeštaja i obroka tokom čitavog trajanja programa.

 

Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati mejlom na sofija@yihr.org.

 

Projekat se organizuje uz podršku Ambasade Savezne Republike Nemačke u Beogradu.