21/11/2016
Završen 7. Green Fest Beograd je grad zelene kulture!

Projekcijom filma „Seme:Neispričana priča“  u potpuno punoj Sali Doma omladine Beograda, večeras je završen 7. Međunarodni festival zelene kulture „Green Fest“.

 

Na festivalu je prikazano 93 takmičarska i 11 revijalnih filmova, održana je 21 radonica i predstavljeno 11 izlagača, dok je gotovo 15 hiljada posetilaca učestvovalo u svim programima „Green Fest“-a, ponovo obarajući rekord posećenosti iz prethodnih godina.

 

Nagrađeni su i najbolji filmovi u takmičarskom programu - . Nagradu za najbolji omladinski film i najbolji film festivala je osvojio film “Eat me”, reditelja Iline Perianove iz Bugarske, dok je nagrada za najbolji film o prirodi pripala Sirilu Kornuu iz Francuske, za film “Baobabs Between Land And Sea“. Nagrada za najbolji srpski film je dodeljena Draganu Gmiziću za film “Ravnica bez ptica?”, dok je nagrada za najbolji animirani film otišla u nemačkom trojcu autora za film “Benu”. Najbolji kratki film festivala je “Nordlys” Paula Fereire iz Portugala, a najbolji film do jednog minuta je “There is a place”, ukrajnskog autora Denisa Kušnarova.

 

Posebnu pažnju je ove godine privukao „Dan hrane“ kada su prikazana dva filma koja se bave problematikom bacanja hrane, dok je u pauzi projekcija bila servirana večera od spašene hrane, u saradnji sa servisom „Moja pijaca“ i Ugostiteljsko-turističkom školom iz Beograda.

 

„I ove godine smo sa zadovoljstvom pripremili i realizovali ovogodišnji festival, i izuzetno nam je zadovoljstvo da vidimo da nam se stara publika vraća iz godine u godinu, a da dobijamo sve veći broj nove publike koja je zainteresovana za pitanja životne sredine. Veliki broj mladih posećuje Green Fest, i to nam je veoma važno, jer će upravo ti mladi, sutra kada budu u poziciji, moći da na odgovoran i informisan način moći da donose odluke koje su u najboljem interesu i ljudi i prirode.“ – rekla je Ivana Jovčić, direktorka festivala.

 

Ovogodišnji festival je održan uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Grada Beograda - Sekretarijata za kulturu, Francuske ambasade i Francuskog Instituta, Delegacije Evropske unije i EU info centra, Fondacije Hajnrih Bel, Regionalnog centra za životnu sredinu i Evropske Mreže za klimatsku akciju, kao i mnogobrojnih partnera i prijatelja.

13/11/2018
HOT
Budi u toku
Samit mladih
Pozitivne vesti
aktuelni projekti
volonteri
volontiranje
01/11/2018
Budi u toku
o nama
aktuelni projekti
Samit mladih
gradska desavanja
Pozitivne vesti
Konferencija
hot
07/11/2018
Budi u toku
o nama
aktuelni projekti
Pozitivne vesti
hot
13/11/2018
Budi u toku
festival