07/12/2016
Održan četvrti trening vršnjačke edukacije za srednjoškolce sa teritorije grada Beograda na temu „Rodna ravnopravnost“

U okviru kampanje „Rodna ravnopravnost“, Kancelarija za mlade i saradnju sa udruženjima Gradske uprave Grada Beograda je održala četvrti trening vršnjačke edukacije za srednjoškolce i srednjoškolke sa teritorije grada Beograda. Trening su realizovali Biznis Akademija LC iz Niša i AS Centar iz Beograda.

 

Cilj kampanje „Rodna ravnopravnost“ je unapređenje znanja o rodnoj ravnopravnosti uz preventivno delovanje i podizanje svesti mladih o reproduktivnom zdravlju žene i značaju preventivnih pregleda u vezi s prevencijom raka dojke, raka grlića materice, polno prenosivih infekcija, HIV-a i virusnih hepatitisa.

 

Trening je vodila Jelena Milutinović uz učešće gostujućeg predavača, gospođe Dubravke Malohodžić iz Asocijacije Žena plus. Trening je pohađalo 10 učenika i učenica iz 4 srednjih škola sa teritorije grada Beograda od kojih su 4 devojke i 6 muškarca. Nakon treninga, svi učesnici će podeliti stečeno znanje i veštine sa vršnjacima u svojim srednjim školama.

 

#RodnaRavnopravnost #Antidiskriminacija #Ravnopravnost #Tolerancija #MLADI #HIVtesting #SDGs #HealthForAll #SDG #Youth#Health #GetInvolved!#StopHIVTogether #YouthVoices #GYAN #Belgrade #Serbia #KZM #GNEZDO #GlobalHealth #GlobalGoals