19/01/2017
Poziv udruženjima mladih i udruženjima za mlade: Informišite se i saznajte više o prikupljanju sredstava iz EU i drugih međunarodnih fondova

U okviru projekta „Iskorak“, koji sprovodi Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS), a koji finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, pozivamo vas da se uključite u program koji ima za cilj podizanje kapaciteta udruženja građana, odnosno informisanje i edukaciju  udruženja za prikupljanje sredstava iz EU i drugih međunarodnih fondova. Ovim programom želimo da podstaknemo održivost organizacija, kao i povećanje prilika za finansiranje aktivnosti za mlade iz dostupnih fondova i programa, a koji se nedovoljno koriste, kroz organizaciju informativnih i edukativnih sadržaja „Info dan“, koji su tema ovog poziva. U okviru ovog programa na proleće 2017. godine u planu je i organizacija trodnevne obuke za prikupljanje sredstava i pisanje projekata, kao i priprema informativne brošure o prikupljanju sredstava.

 

Info dan: Prikupljanje sredstava iz EU i međunarodnih fondova

 

Kako bi unapredili mogućnost povlačenja sredstava iz evropskih i drugih međunarodnih fondova u okviru ovog programa u saradnji sa EU info centrom iz Beograda i EU info kutkom u Nišu i Novom Sadu biće organizovana tri regionalna info dana, na kojem će članovi i članice udruženja imati prilike da se upoznaju sa različitim vrstama fondova i programa kod kojih mogu osigurati finansiranje.

 

Program Info dana, kroz dve sesije od sat i po vremena,  obuhvatiće prezentacije fondova i programa, ali i vreme za postavljanje pitanja u vezi programa i fondova koji će biti predstavljeni:

  • Programi EU info centra
  • Erasmus + program
  • Evropa za građane i građanke (EFC)
  • Kreativna Evropa
  • IPA fondovi
  • ostali međunarodni fondovi i prilike za finansiranje

 

Program Info dana realizovaće predstavnici/ce kontakt tačaka navedenih programa i članovi/ce trenerske baze Krovne organizacije mladih Srbije.

 

Vreme

Mesto

Adresa

  1. januar 2017. godine u 12h

Novi Sad

EU info kutak, Mihajla Pupina 17

  1. januar 2017. godine u 12h

Beograd

EU info centar, Kralja Milana 7

  1. februar 2017. godine u 12h

Niš

EU info kutak, Vožda Karađorđa 5

 

Prijava za učešće je obavezna, rok za prijavljivanje je 26. januar 2017. godine do 23:59h, a učešće je besplatno. Prijava se popunjava elektronski na ovom linku  >>>.  Svako udruženje može prijaviti najviše dve osobe iz organizacije. Napominjemo da je broj mesta ograničen, a da će prednost imati organizacije koje se ranije prijave. Informacija o tome da li je organizacija obezbedila mesto za svoje članove biće dostupna prijavljenima na e-mejl adresama koje su naznačili u prijavi 27. januara 2017. godine.