27/04/2017
Otvoren je konkurs za muzičke, neafirmisane bendove za ovogodišnji festival Omladine 2017 u Subotici

Kancelarija za mlade Grada Subotice raspisuje konkurs za nove kompozicije koje će biti izvedene na „festivalu Omladina 2017.“  Takmičenje će se održati 20. maja 2017. u Subotici, u sklopu jednodnevnog muzičkog festivala “festival Omladina 2017” u Bunjevačkom kolu, Subotica. Pravo učešća imaju autori koji se bave autorskom muzikom sa područja Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije i Crne Gore. Žanrovskog ograničenja nema, a kriterijumi ocenjivanja biće autorski pečat, kvalitet izvedbe i stilska autentičnost.

Ovi uslovi regulišu prava i obaveze svih pojedinaca i bendova koji se odluče prijaviti na konkurs za učešće na “festival Omladina 2017”, 20. maja 2017. godine.

Trajanje konkursa              

Konkurs traje od 7.04.2017. do 5.05.2017.

Pravo učešća

Pravo učešća na konkursu imaju svi neafirmisani autori iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Makedonije.

Prema pravilima učešća na festivalu, takmičari trebaju da budu uzrasta najmanje 18 a najviše 30 godina.

Pod neafirnisanim autorima/bendovimapodrazumevaju se muzički sastavi koji nemaju izdanje albuma izdato od strane izdavačke kuće, bilo da se radi o izdanju distribuisanom putem nosača zvuka ili elektronskim putem (Internet).

Žanrovskog ograničenja nema, a kriterijumi ocenjivanja biće autorski pečat, kvalitet izvedbe i stilska autentičnost.

 Autori koji se prijavljuju na Konkurs moraju priložiti:

Za potrebe prijave na konkurs, potrebno je pripremiti:

-          dva demo snimka (autorske muzičke numere) u MP3 formatu (po mogućnosti jedan snimak da bude uživo sa probe, koncerta...)

-          tekstove odabranih numera u word ili txt formatu (ukoliko numera sadrži tekst)

-          Sve podatke o autorima (što obavezno uključuje kontakt telefon, adresu i e-mail adresu), fotografiju i kraću biografiju.

-          potpisanu Izjava_o_autorskom_delu_festival_Omladina_2017.docx 

-obrazac Prijava_festival_Omladina_2017.docx

Navedeni materijal potrebno je poslati na konkurs.festival@kzm.subotica.rs najkasnije do 5.05.2017. godine.

-          Slanjem prijava na ovaj konkurs autor kompozicije, aranžmana i teksta  odobrava  Kancelariji za mlade Grada Subotice da odabrane kompozicije može da ustupi, javno izvodi, emituje preko radija i TV i snima na nosačima zvuka i slike bez naknade.

-          Pesme koje tekstovima vređaju prava pojedinaca i/ili grupa neće biti razmatrane od strane žirija.

-          Radovi prispeli na konkurs se ne vraćaju.

Konkurs je otvoren do 5. maja 2017. godine, a konačan spisak biće objavljen do 12.maja 2017. godine na zvaničnom sajtu „festivala Omladina Subotica” –www.festivalomladina.org i/ili na zvaničnoj fejsbuk stranici -  https://www.facebook.com/FestivalOmladinaSubotica/

Radove slati na adresu:

Kancelarija za mlade Grada Subotice

Trg Lazara Nešića be. 1/IX

24 000 Subotica

Republika Srbija

Ili

na e-mail adresu: konkurs.festival@kzm.subotica.rs u mp3 formatu u demo verziji

Za sve dopunske informacije možete se obratiti tokom trajanja konkursa na e-mail adresu: office@kzm.subotica.rs, na brojeve telefona: +38124558384,+381641567228

Objavljen Konkurs se nalazi na zvaničnoj fejsbuk stranici festivala - https://www.facebook.com/FestivalOmladinaSubotica/

Pobednici festivala će biti nagrađeni snimanjem 20 sati  u subotičkom “Studiju“ 11 i koncertu na nikšićkom Bedem Festu.