23/05/2017
Nakultiviši se! okuplja umetnike iz celog regiona 27. i 28. maja u Dorćol platzu

Festival edukativnog karaktera Nakultiviši se! okupiće i ovog proleća umetnike iz celog regiona 27. i 28. maja u Dorćol platzu u Beogradu. Studenti iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije, kao i mladi i svi oni koji se tako osećaju, imaće prilike da učestvuju u edukativnim predavanjima najpriznatijih regionalnih umetnika.

Svoja iskustva o radu u oblastima pozorišne umetnosti i filma, sa publikom će podeliti Dragan Bjelogrlić, Rajko Grlić, Ante Tomić, Dino Mustafić, Ermin Bravo, Egon Savin, Andraš Urban, Sonja Vukićević, Ljubomir Bandović,  Irena Popović Dragović, Tanja Šljivar...O filmu, u filmu, na filmu i zbog njega, Pozorišni zid u regionu, samo su neke od tema o kojima će se pričati i polemisati na festivalu. Pitamo se da li je sve u redu, izlazimo iz svakodnevnice, podstičemo originalnost, budimo uspavanu hrabrost i raspravljamo o temama koje kulturu znače.

 

Ideja festivala jeste da se otvore nove teme o procesu stvaranja umetnosti, kao i da se dođe do novih odgovora i rešenja kako održati kulturu kao sastavni deo zajednice. Ovogodišnji slogan festivala je Sve je u redu, a moderatori programa su  Goran Jevtić i Milena Bogavac.

 

Pored predavanja, svi zainteresovani moći će da učestvuju u radionicama forum teatra, koje će voditi Marko Panajotović iz Reflektor teatra.

 

Festival je pokrenulo udruženje Kulturocilin, koje povezuje mlade, ohrabruje i podstiče njihovo umrežavanje i bodri hrabre iskorake.

 

Projekat Nakultviši se! jedan je od deset pobednika konkursa Centrifuga/Klub Superste za 2016. u okviru programa Superste.net.

 

 

  1. i 28. maja dođite do Dorćol platza po kulturnu injekciju. Dođite slobodno, ne boli, Sve je u redu. Ulaz za sve je slobodan! Zainteresovani iz regiona mogu da popune prijavu na sajtu udruženja Kulturocilin.

 

Nultog dana festivala, 26. maja u Dorćol platzu, publiku očekuje koncert benda Žene na ivici nervnog sloma  i velika žurka nakultivisanog đuskanja.

 

Vizuelni identitet festivala: Vladimir Končar i Jelena Janković