14/06/2017
Besplatna radionica grafičkog dizajna u Šumatovačkoj

Tokom letnjeg raspusta, u periodu od 21. juna do 23. avgusta, u Centru za likovno obrazovanje u Šumatovačkoj biće održana besplatna radionica grafičkog dizajna, pod nazivom „Od olovke do flajera i plakata“. Program je namenjen polaznicima uzrasta od 14 do 19 godina.

Program grafički dizajn namenjen je onima koji žele da svoju kreativnost i talenat pretoče odgovarajućim vizuelnim jezicima u forme koje su umetnička dela, ali imaju i svoju praktičnu primenu u savremenom potrošačkom društvu. Polaznici ovog programa se osposobljavaju za kreativan, umetnički, stručni rad na konkretnim zadacima i poslovima grafičkog dizajnera, kao što su vizuelni i korporativni identitet proizvoda ili firme, oblikovanje fontova, dizajn štampanih materijala. Studijski program podrazumeva sticanje veština za samostalan rad u komjuterskim softverima kao što su Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, In Design. Tokom letnjeg rasputa, polaznici programa će naučiti uz pomoć grafičkih tabli za crtanje i kompjutera kako da urade vizuelno rešenje za: flajere, plakate, omote knjiga, bilborde, bilo koju vrstu promotivnog ili reklamnog materijala u skladu sa njihovim pojedinačnim interesovanjima. Polaznici će imati priliku da se upoznaju sa kompletnim procesom rada od razvoja same ideje do izrade materijala u štampariji.

Program grafičkog dizajna „Od olovke do flajera i plakata“ realizuje se uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu.

Predavač je diplomirani industrijski dizajner Vanja Dodig.

Nastava će biti održana u studiju za grafički dizajn Centra za likovno obrazovanje Šumatovačka (Šumatovačka 122, Vračar).

Pozivamo sve zainteresovane učenike uzrasta od 14 do 19 godina da se prijave.

Broj polaznika je ograničen.

Prijave slati na art@sumatovacka.rs (ime i prezime, uzrast).