15/06/2017
Stipendija za školu web novinarstva ”Život u Big data eri - nauči šta je vest“

Da li i vi želite da iz udobnosti svoje fotelje online putem naučite šta je vest u Big data eri? Sada je prilika!

Sve više ljudi informacije traži na internetu. Novine i TV vesti prelaze u prevaziđene medije, dok je uticaj onlajn medija sve veći.  Informacija  je postala velika vrednost 21. veka i uticaj online medija je ogroman. Izražena je borba za rejtingom pa nije retkost da se medijski prostor često zloupotrebljava. Zbog toga treba naučiti  kako da filtriramo informacije koje svakodnevno primamo i kako da sami plasiramo tačne informacije.

S obzirom na veliko interesovanje za zanimanje web novinara, Univerzitetski savez za ekologiju UNISEP uz podršku opštine Zemun, osmislio je projekat "Život u Big data eri - nauči šta je vest”  koji ima za cilj da putem onlajn kursa nauči mlade kako da posmatraju informacije plasirane na interentu iz kritičnog ugla.

 

Kako će izgledati obuka?

U okviru ovog projekta 200 mladih od 14 -19 godina iz Opštine Zemun ili koji pohađaju školu u Zemunu imaće priliku da kroz online kurs  steknu znanja iz sledećih oblasti: web novinarstvo, onlajn marketing, vođenje bloga, upotreba društvenih mreža u promotivne svrhe,  kreiranje brenda i upravljanje njime.

Po završetku obuka, učesnici će polagati test i imati zadatak da znanje iskoriste za razvijanje onlajn medija, odnosno da objavljuju i promovišu svoje tekstove o afirmativnim temama na sajtu.

Ko može da se prijavi?

Na konkurs se mogu prijaviti:
- đaci srednjih škola u Opštini Zemun (bez obzira na mesto prebivališta), i 
- svi mladi od 14 do 19  godina koji imaju prebivalište u Opštini Zemun, bez obzira na to koju školu pohađaju.

Da li najboljima sleduje nagrada?

DA! Najbolji polaznik ili polaznica biće nagrađen poklonom iznenađenja!

Kad će se održati obuka?

Obuka će se održati online tokom tokom letnjih meseci. Sve se radi iz udobnosti sopstvene fotelje, a naš tim za podršku je uvek pored mejla za odgovore na sva pitanja.

Način i rok za prijavu

Da biste se prijavili potrebno je da do 15.06.2017. godine popunite prijavni formular koji se nalazi OVDE (očekivano vreme koje popunjavanje formulara je 5 minuta) i da nam pošaljete motivaciono pismo i mini biografiju. Umesto motivacionog pisma možete da nam pošaljete i video u trajanju do 2 minuta u kome ćete nam objasniti zašto ste vi pravi polaznik za ovu stipendiju. Želimo da čujemo šta imate da kažete!

Kandidati koji su dobili stipendiju biće obavešteni putem mejla o pozitivnom ishodu konkursa. Kandidati će imati rok 7 dana da potvrde svoje učešće. Ukoliko nakon toga kandidat ne potvrdi svoje učešće biće kontaktiran kandidat koji je sledeći na rang listi.


Za dodatna pitanja pošaljite mejl na stipendije@iserbia.rs pod naznakom: Škola web novinarstva ”Život u Big data eri - nauči šta je vest “.