22/06/2017
Najava radionica

U organizaciji Prijatelja dece Čukarice održaće se besplatna radionica „Kultura i ja“ namenjena osmacima i srenjoškolcima. Tokom pet dana bavićemo se različitim kulturnim nasleđima i uticaju koji imaju na identitet pojedinca. Pokrenućemo pitanja šta za nas predstavlja kultura, šta sve čini kulturu i koje je naše mesto u kulturi. Volonteri i učesnici ranije održanih radionica, sada studenti umetničkih fakulteta, svoje znanje podeliće sa novim radioničarima. Sam program radionica podrazumeva razgovore, prezentacije, rad u grupama i igre kao i posetu kulturnom događaju za koje se učesnici opredele.

 

Radionica traje od 28.6. do 4.7. od 11 do 14 časova. Održava se u biblioteci „Laza Kostić“, Turgenjevljeva 5 na Banovom brdu.

 

Prijave i dodatne informacije e-mail pdcukarica@gmail.com ili telefonom na 063/822-174.

 

Radionica „Kultura i ja“ je prva od četiri tematski različite radionice koje će Prijatelji dece Čukarice održati tokom letnjeg raspusta. U julu i avgustu osnovci i srednjoškolci moći će da učestvuju na besplatnim radionicama „Leto u biblioteci“ - male veštine odrastanja za osnovce, „Čarolija čitanja“ – kreativno čitanje i pisanje i „Sopstvena kreacija, a ne tuđa kreatura“ – svet ličnog razvoja, autentičnosti i samoodgovornosti. 

 

Programi se realizuju pod pokroviteljstvom Grada Beograda – Sekretarijat za sport i omladinu i Opštine Čukarica i u saradnji sa Bibliotekom grada Beograda.