23/06/2017
Besplatna edukacija o crowdfundingu - otvoren konkurs

Crowdfunding.rs - sve o grupnom finansiranju

Otvoren je konkurs za za prvu celovitu i besplatnu edukaciju o crowdfundingu (grupnom finansiranju) u Srbiji. Prijave će se primati do 25. juna, a na edukaciju će biti primljeno 15 timova. Crowdfunding akademija se do sada održala u Hrvatskoj, Ukrajini i Turskoj, a njeni timovi su putem grupnog finansiranja prikupili više od 200,000 USD za različite projekte: od proizvnodnje lokalnog piva, preko keteringa koji vode azilanti, do opremanja škola edukativnim robotima. 

Edukacija uključuje teorijski i praktičan rad sa polaznicima na svim aspektima planiranja i sprovođenja uspešne crowdfunding kampanje. Crowdfunding Academy tim čine stručnjaci iz područja komunikacija, dizajna, preduzetništva i crowdfundinga. Polaznici će imati priliku razraditi detaljno svoj projekt uz individualne i grupne konsultacije sa mentorima. Program Akademije uključuje:

  • osmišljanje projektne ideje, finansija i tehnički aspekt pripreme kampanje
  • storytelling, dizajn i video pitch
  • plan komuniciranja i izgradnje mreže sa pružaocima podrške
  • savete i uputstva uspešnih preduzetnika, komunikacijskih stručnjaka i crowdfundera

Crowdfunding akademija 2017 finansirana je od strane Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Nemačke (BMZ) kroz Nemačko-srpsku inicijativu za održivi rast i zapošljavanje. Ova edukacija organizuje se u saradnji sa društvenim preduzećem Brodoto.

Prijavite se ovde