28/06/2017
Startovao projekat BGD.EKOnomija!

Kancelarija za mlade Grada Beograda uz podršku Ministarstva omladine i sporta pokrenula je projekat pod nazivom „BGD.EKOnomija“. Projekat ima za cilj da podstakne preduzetnički duh, zapošljavanje i samozapošljavanje mladih kroz inovativni pristup ekološkom preduzetništvu. BGD.EKOnomija sprovodi se u saradnji sa partnerskim lokalnim kancelarijama za mlade Zemuna i Obrenovca, ali i pridruženom kancelarijom Palilule i Voždovca.

Projekat inovira model ekološkog preduzetništva, prilagođenog Beogradu, u okviru kog se postavljaju osnove za podsticaj privredne aktivnosti mladih kroz sadnju poljoprivrednih kultura, konkretno brzorastućeg drveća. Mladi koji se prijave za učešće na projektu, putem konkursa koji će biti objavljen blagovremeno, imaće priliku da u prvom ciklusu pohađaju obuke iz oblasti preduzetništva, a potom i ekologije, odnosno poljoprivrede. Učesnici će usvojiti osnove o poslovnim procesima i privređivanju, a potom i sve potrebne informacije u vezi sa odabranom kulturom za sadnju – paulovniji.

Kao završna faza projekta, predviđena je podela sadnica paulovnije odabranim učesnicima obuka, koji budu pohađali sve časove i uspešno usvoje znanje sa predavanja i radionica. Mladima će biti pružen i individualni konsalting, kako bi što lakše i uspešnije nastavili sadnju i razvoj ove biljne kulture.

04/01/2016
opis
21/11/2017
Budi u toku
Pozitivne vesti
Konkursi
Stipendije
21/11/2017
Budi u toku
Pozitivne vesti
projekti u toku
aktuelni projekti
KZM Servisi
13/11/2017
Budi u toku
KZM Servisi
aktuelni projekti
hot
gradska desavanja
17/11/2017
Budi u toku
gradska desavanja