04/07/2017
Konkurs Velike galerije KC Grada za izlagačku sezonu 2018

Kao i svake godine Velika galerija KC Grada formira svoju godišnju izlagačku delatnost putem konkursa za sve umetnike i kustose koji svoje ideje i samostalne odnosno grupne izložbe žele da prirede u KC Gradu.
Konkurs je ove godine otvoren od 30. maja do 30. septembra, dok će rezultati biti objavljeni do 1. decembra ove godine. Savet galerije u sastavu: Ljudmila Stratimirović (SRB), Imelda Ramović (CRO), Monika Lang (SRB), Davor Bruketa (CRO), Rickard Lindqvist (SWE) i Aleksandar Stojanović (SRB), žiriraće pristigle projekte.
Email adresa za prijavu projekata glasi konkurs@gradbeograd.eu a potrebno je poslati kraću biografiju i opis projekta na srpskom i engleskom jeziku, kao i par pratećih fotografija. Molimo kandidate da ne šalju zipovane dokumente, već da izaberu između pdf odnosno word formata. Ukoliko se fotografije šalju odvojeno potrebno je da budu srednje rezolucije (1-2 mb).

Izabrani projekti u kategoriji likovnih umetnosti dobijaju dvonedeljni termin za izlaganje, tehničku asistenciju prilikom nameštanja izložbe, kao i štampanje kataloga i postera koji je prate i PR usluge našeg tima. Projekti koji su u sferi dizajna i primenje umetnosti dobijaju iste pogodnosti uz kraći termin od nedelju dana trajanja izložbe.
Kriterijum žiriranja i naredne sezone biće savremenost i inventivnost koncepta. Posebnu pažnju žiri posvećuje mladim stvaraocima koji do sada nisu imali prilike da svoj rad predstave beogradskoj publici, a koje tim KC Grada posebno ohrabruje da se prijave.

Prijavite svoju izložbu i budite deo umetničkog programa KC Grada za 2018. godinu.