06/07/2017
Objavljen konkurs za MladGrad

Nagrada MLADGRAD ustanovljena je 2010. godine od strane udruženja Građanske inicijative. Cilj nagrade je da se oda priznanje za ukupan doprinos lokalnih samouprava unapređenju položaja mladih na lokalu i taj doprinos načini vidljivim široj javnosti. Pored toga, nagrada ima za cilj i da podstakne lokalne samouprave da učine više na unapređenju položaja mladih.

  1. godine žiri je dodelio priznanja u sledećim kategorijama:
  2. godine, Građanske inicijative su dodelu MladGrada prepustili Krovnoj organizaciji mladih Srbije.
  • Nagrada za lokalnu samoupravu za ukupan doprinos unapređenju položaja mladih u lokalnoj zajednici;
  • Nagrada za lokalnu samoupravu za dodeljeni javni prostor omladinskoj inicijativi u lokalnoj zajednici;
  • Nagrada za medij koji je najviše doprineo unapređenju položaja mladih u lokalnoj zajednici;

MLADGRAD je sada priznanje koje od 2017. godine Krovna organizacija mladih Srbije dodeljuje 12. avgusta, Međunarodnog dana mladih,  jednom gradu* za doprinos unapređenju položaja mladih u lokalnoj zajednici.

*Konzorcijum sastavljen od obavezno: jedinice lokalne samouprave, kancelarije za mlade, saveta za mlade, minimum 2 udruženja građana (organizacije mladih i organizacije za mlade) i dodatno: privatnih subjekata, javnih institucija, neformalnih grupa mladih.

Kako je nagrada MladGrad i do sada uživala određen prestiž u civilnom sektoru, laureati njenim dobijanjem stiču kredibilitet kod potencijalnih donatora. Sa druge strane, dobijaju podršku od partnera koji učestvuju u dodeli nagrade u sferi unapređenja života mladih u odabranoj prestonici. Dodela naredne nagrade vršiće se u odabranom gradu uz pomoć ovogodišnjih partnera.Cilj MLADGRAD priznanja: Cilj dodele priznanja jeste pružanje podrške lokalnim zajednicama u radu sa mladima. Odavanje priznanja, promocija i širenje priče o uspešnim primerima u radu sa mladima – a sve u cilju stavljanja pitanja položaja mladih visoko na dnevni red svih organizacija, institucija, političkih partija, kako na lokalnom tako i na nacionalnom nivou. Priznanje doprinosi decentralizaciji omladinske politike i stavljanje u fokus uspešnih primera iz cele Srbije.

Prijave slati na konkurs@koms.rs do 1. avgusta 2017. godine u 23:59. Kandidati će o izboru biti obavešteni do 4. avgusta. Svečana dodela nagrade biće izvršena u okviru proslave Dana mladih, 12. avgusta.

Za sva pitanja pisati na maja.galovic@koms.rs.

Za više informacija, preuzmite dokument.Poziv_MLADGRAD.docx

28/03/2016
Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS) i Beogradska otvorena škola (BOŠ) uz podršku Ministarstva omladine i sporta predstavile su javnosti, institucijama i organizacijama civilnog društva povodom os
Budi u toku
gradska desavanja
KOMS
BOŠ
25/03/2016
Krovna organizacija mladih Srbije vas poziva da učestvujete na konferenciji Snaga mladih na lokalu, koja će se održati 29. marta u Belgrade Art Hotelu, sa početkom u 11 časova.
Budi u toku
gradska desavanja
Konferencije
KOMS
22/03/2016
Zadovoljstvo nam je da Vas u ime Ministarstva omladine i sporta, Beogradske otvorene škole i Krovne organizacije mladih Srbije, pozovemo da prisustvujete konferenciji „U susret programima Regionalne k
Budi u toku
gradska desavanja
Konferencije
KOMS
11/03/2016
Beograd, 11. mart 2016 - Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS) povodom pet godina rada predstavila je javnosti dobitnike KOMS nagrada za aktivno učešće mladih i predstavila aktuelno stanje u oblast
Budi u toku
gradska desavanja
KOMS
08/02/2016
Ko može da se prijavi? Studenti i studentkinje završnih godina fakulteta (treća i četvrta godina), kao i diplomci i diplomke koje su diplomirale/masterirale u poslednjih godinu dana.
Budi u toku
Zaposlenje
Praksa
KOMS