07/08/2017
RADIONICE U OKVIRU DANA MLADIH

Radionica I: „PREMOSTI PREPREKE“

Imaš između 15 i 19 godina? Želiš da budeš siguran i odlučan pri suočavanju sa preprekama? Da zauzmeš stav, izboriš se za sebe i druge? Da naučiš kako da prilagodiš svoj pristup u izazovnim situacijama? I još sve to kroz tehnike forum teatra!

Prijavi se za Ceporinu radionicu https://goo.gl/forms/6T5SOFgadd0DaAhA2 u okviru Međunarodne nedelje mladih. Broj mesta je ograničen!

Vidimo se u sredu 09.08.2017., od 17h, Beograđanka VI sprat

Više o CEPORA – Centru za pozitivan razvoj dece i omladine na https://www.facebook.com/CeporaOrg/

Radionica II: ODLIV MLADIH MOZGOVA: PROBLEMI I REŠENJA

Dragi mladi, pozivamo vas da nam se pridružite na panel diskusiji „Odliv mladih mozgova: problemi i rešenja“, koja će se održati u petak  11.8. 2017. na 6. spratu Beograđanke ( KZM gnezdo) sa početkom od 13h. O pitanju perspektive mladih u Srbiji i problemu  odlaska visokoborazovanih mladih u inostranstvo govoriće:

Nikola Rajičić- podsekretar  Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda

Perko Matović-direktor za Srbiju Asocijacije za regionalnu saradnju

Požurite sa prijavama, mesta su ograničenaPrijavite se na: https://docs.google.com/forms/d/17DqPpBQcCemnovhwpF_O8LwVX4X-JfbE998Cc--WmUA/edit

Radionica III: MLADI ZA KULTURU! 

-Da li želite da učestvujete u kreiranju omladinske politike?

-Da li želite da delujete u Vašoj okolini za svrhu podizanja svesti mladih ljudi o važnosti informisanja o aktuelnim društveno - kulturnim temama?

-Mislite li da možete postati predstavnik ideja koje će se prenositi i primenjivati na lokalnom, državnom i evropskom nivou?

Onda nam se pridružite!

"Mladi za kulturu" je projekat Evropskog omladinskog centra koji će se ovog meseca realizovati u sklopu Medjunarodne nedelje Mladih koju organizuje Kancelarija za mlade grada Beograda.

 

Projekat ima za cilj promociju kulturnih sadržaja i omogućavanje posebnih pogodnosti pri njihovom korišćenju, podizanje svesti široke populacije mladih o potrebi promene svesti o prioritetima i interesovanjima i uključivanje mladih u tokove zajednice kroz pozitivne primere.

 

Projekat je počeo u martu i završava se krajem godine. Ovom prilikom želimo da pozovemo sve mlade koji žele da kreiraju "mindset" koji će se kao pozitivan primer prepričavati i primenjivati na radionicama i u radu sa mladim ljudima. U sklopu diskusije, na radionici, obradićemo sledeće teme :

 

    1) Kultura i umetnost

    2) Kultura i integracija mladih u društvene tokove zajednice

    3) Osvešćenost mladih o aktuelnim dešavanjima u Srbiji

    4) Kultura i narodnost

    5) Obezbeđivanje popusta u razvnovrsnim kulturnim i društvenim institucijama za mlade

 

Na radionici će se razgovarati i o Evropskoj omladinskoj kartici koja još od 1987. omogućava mladima širom Evrope da se bave aktivnostima kojima žele, da imaju pristupačniji prilaz razvnovrsnim institucijama od kulturnog značaja, da ostvaruju popuste i da na lakši način plasiraju svoje znanje i stručnost na tržište rada.

 

Izmedju ostalog, Evropski omladinski centar želi da objedini mišljenja aktivnih učesnika radionice i zajedno sa mladima napravi zajednički plan o potencijalnim upotrebama Evropske omladinske kartice koje bi olakšale život omladini na lokalnoj zajednici i šire.

 

Radionica će se održati 11. avgusta od 15h u prostoru Gnezda (Masarikova 5, na VI spratu Beogradjanke)

Prijavite se na: https://l.facebook.com/l.php?u=https://docs.google.com/forms/d/1AIjvVfVyl6ujf5Odoz9U6CgWlIhZZJJJgs4m84L-keQ&h=ATN4BEpkT4m16s35HvkENVwxafR1HdHmg3c-ZDZTFimElYIXzYL5XM8gruHUZstF8UDCiUqhboYBZN6lCJEhEHEz2kin6mvw1xRajaen-75l_0TioFDcDJEY-iQ4zelY7m3KcwF4NjI