08/08/2017
MEĐUNARODNI DAN MLADIH 2017-" Mladi grade mir

Kancelarija za mlade Grada Beograda, u partnerstvu sa Stadion shopping centrom, 12. avgusta 2017. godine obeležava Međunarodni dan mladih u cilju skretanja pažnje na probleme, kulturna i pravna pitanja omladine, učenika i studenata. Širom sveta, u čast ovog dana, u saradnji sa državnim organima, održavaju se kulturne manifestacije, radionice, koncerti i tribine sa temom koju svake godine izabere osnivač manifestacije - Ujedinjene nacije. Tema ovogodišnjeg Dana mladih je Youth Building Peace  - Mladi grade mir.

Lokacija:  terasa prostora “Inkubator Gnezdo”, Masarikova 5, VI sprat

Vreme: 17-21 čas

Omladinske organizacije predstaviće svoj rad na “Sajmu udruženja za mlade”, od 17 do 19 časova. Svi posetioci Sajma ce imati priliku da se kod omladinskih organizacija informisu o ponudama za prakse, zaposlenje, razne obuke, seminare, aktuelne projekte.

Na završnoj ceremoniji od 19 časova, uz prisustvo zvaničnika Grada Beograda i Vlade Republike Srbije i prigodan program stipendista Fondacije za mlade talente, predstavićemo sve aktivnosti održane tokom nedelje.

Ispred Fondacije za mlade talente nastupiće:

  1. Tina Tomanović – violina,

Kompozicija: Sonata u E– duru, George Frideric Handel

  1. Nebojša Brkić – klarinet,

Kompozicija: Etida, Johann Sebastian Bach

  1. Matija Bajić – gitara,

Kompozicija: En los trigales, Joaquin Rodrigo

 

Sve posetioce će tokom dana zabavljati DJ Naxi radija, a nakon završne ceremonije sledi nastup benda Burnout uz prigodan koktel.