13/09/2017
itamita-Akcija itajmo zajedno u susret festivalu knjige itamita

Kao najava festivala itamita i ove godine bie organizovana akcija "itajmo zajedno!". U subotu, 16. septembra u 14 asova poinje okupljanje organizatora, prijatelja festivala i svih zainteresovanih sugraana i sluajnih prolaznika. Ova akcija koja svake godine okupi vie desetina ljubitelja knjiga ima za cilj irenje znaaja knjige i itanja, u bilo kom trenutku, na bilo kom mestu.

Ekipa itamita poziva vas da i ove godine iskoristite priliku da dovrite knjige koje trenutno itate, a potom ih trampite na festivalu koji se odrava 7. i 8. oktobra u bioskopu Zvezda. Ako kod sebe nemate nijednu knjigu koju biste mogli da itate, moete jednu pozajmiti na licu mesta od nas. Za uesnike skupa ne postoji starosno ogranienje, na dogaaj su pozvani pripadnici svih generacija.

O festivalu Festivalu itamita

Festival knjige itamita odrava se peti, jubilarni put menja lokaciju i odrava se 7. i 8. oktobra u bioskopu Zvezda! Oekuju vas zanimljive tribine, radionice, filmske projekcije i neizostavna trampa knjiga, koja e trajati sve vreme festivala, a ulaz je, kao i uvek, besplatan. itamita festival, koji se odrava u okviru udruenja Evropa Nostra Srbija, posveen je knjizi i ima za cilj uvanje, rehabilitaciju i popularizaciju knjige kao medija. Osnovna aktivnost ovog festivala je razmena polovnih, proitanih knjiga. Posetioci jednom godinje imaju priliku da zamene proitanu knjigu za neku drugu, kao i da uestvuju u razliitim aktivnostima i radionicama koje su povezane sa knjigom, knjievnou i edukacijom.

11/06/2018
Radionice
Budi u toku
Pozitivne vesti
11/06/2018
Budi u toku
takmicenja
Pozitivne vesti
11/06/2018
Budi u toku
Pozitivne vesti
Radionice
11/06/2018
Budi u toku
volonteri
Pozitivne vesti