05/10/2017
Peti festival knjige ČitamČitaš

Peti festival knjige ČitamČitaš, 7. i 8. oktobar 2017, početak u 13 časova

Razmena knjiga u Novom bioskopu Zvezda

U Novom bioskopu Zvezda (Terazije 40) u subotu 7. i nedelju 8. oktobra biće organizovan peti festival knjige ČitamČitaš. Kao i svake godine, ulaz na festival je besplatan, a centralna aktivnost je trampa polovnih, pročitanih knjiga.

Otvaranje Festivala zakazano je u 13 časova, a posetioci će sve do deset uveče moći međusobno da razmenjuju knjige.

Posetioce takođe očekuju radionice, tribine i filmske projekcije koje u fokusu imaju knjigu, a koji će trajati do deset uveče. Posebno izdvajamo dva sata trampe stripova u okviru koje će biti organizovana i radionica stripa, kao i našu sada već stalnu aktivnost na Festivalu „Poznati čitaju“.

Mesto starog bioskopa Zvezda na Terazijama biće pretvoreno u mesto na kome se slavi čitanje, razgovara o knjizi, razmenjuju preporuke, ali i pročitana dela. Cilj festivala je širenje kulture čitanja među svim generacijama i revitalizacija prostora bioskopa kroz popularizaciju knjige kao medija. Korišćenjem starog bioskopa Zvezda, Festival pored svoje primarne svrhe, a to je promocija kulture čitanja, pokušava da utiče na svest ljudi o nestanku kulturnih mesta sa mape kulturnih događaja ovog grada i značaju njihovog povratka na istu.

Festival se realizuje u okviru udruženja Evropa Nostra Srbija uz podršku Narodne biblioteke Srbije.

Još informacija pogledajte ovde: