05/10/2017
Peti festival knjige itamita

Peti festival knjige itamita, 7. i 8. oktobar 2017, poetak u 13 asova

Razmena knjiga u Novom bioskopu Zvezda

U Novom bioskopu Zvezda (Terazije 40) u subotu 7. i nedelju 8. oktobra bie organizovan peti festival knjige itamita. Kao i svake godine, ulaz na festival je besplatan, a centralna aktivnost je trampa polovnih, proitanih knjiga.

Otvaranje Festivala zakazano je u 13 asova, a posetioci e sve do deset uvee moi meusobno da razmenjuju knjige.

Posetioce takoe oekuju radionice, tribine i filmske projekcije koje u fokusu imaju knjigu, a koji e trajati do deset uvee. Posebno izdvajamo dva sata trampe stripova u okviru koje e biti organizovana i radionica stripa, kao i nau sada ve stalnu aktivnost na Festivalu Poznati itaju.

Mesto starog bioskopa Zvezda na Terazijama bie pretvoreno u mesto na kome se slavi itanje, razgovara o knjizi, razmenjuju preporuke, ali i proitana dela. Cilj festivala je irenje kulture itanja meu svim generacijama i revitalizacija prostora bioskopa kroz popularizaciju knjige kao medija. Korienjem starog bioskopa Zvezda, Festival pored svoje primarne svrhe, a to je promocija kulture itanja, pokuava da utie na svest ljudi o nestanku kulturnih mesta sa mape kulturnih dogaaja ovog grada i znaaju njihovog povratka na istu.

Festival se realizuje u okviru udruenja Evropa Nostra Srbija uz podrku Narodne biblioteke Srbije.

Jo informacija pogledajte ovde:

11/06/2018
Radionice
Budi u toku
Pozitivne vesti
11/06/2018
Budi u toku
takmicenja
Pozitivne vesti
11/06/2018
Budi u toku
Pozitivne vesti
Radionice
11/06/2018
Budi u toku
volonteri
Pozitivne vesti