17/11/2017
SAJAM SPORTA U ZEMLJI SPORTA

 

Šesti međunarodni Sajam sporta pod sloganom SRBIJA, ZEMLjA SPORTA u organizaciji Sportskog saveza Srbije i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, održaće se od 24. do 26. novembra 2017. u Hali 1 Beogradskog sajma.

Tokom tri dana trajanja Sajma, podsetićemo se sjajnih sportskih rezultata koje je Srbija ostvarila u tekućoj godini, promovisati sportove, predstaviti nove sportske veštine, edukovati se, ali i zabavati.

Ovom prilikom pozivamo sve koji se još nisu opredelili za neki od sportova koje naša zemlja nudi da to učine upravo na Sajmu sporta, gde se mogu i oprobati u nekim od sportava koji su zastupljeni na sajmu, a to je više od 100 (raspored u hali u prilogu). Posetioci će moći da se druže i sa vrhunskim sportistima kako iz neolimpijskih tako i iz olimpijskih sportova.

Sajam će okupiti 150 teritorijalnih sportskih saveza, 87 nacionalnih granskih sportskih saveza, predstavnike najznačajnih sportskih institucija u našoj zemlji, od Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije, Paraolimpijskog i Olimpijskog komiteta Srbije, kao i najvažnije nacionalne sportske i obrazovne institucije. Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske je specijani gost Sajma.

Svakoga dana na programu će biti besplatni seminari, predavanja i radionice o najvažnijim temama u sportu (program u prilogu). Besplatni zdravstveni pregledi biće dostupni na štandu Zavoda za sport i medicinu, a na raposlaganju je 20 terena za aktivaciju, poligon za atletiku i kros fit, trambulina, ski skakaonica, tatami za borilačke sportove, teretana i još mnogo toga.

Uz domaćine, Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije, na Sajmu će učestvovati i Paraolimpijski i Olimpijski komitet Republike Srbije, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Antidoping agencija Republike Srbije, Sekretarijat za omladinu i sport grada Beograda sa Sportskim savezom Beograda, Sekretarijat za omladinu i sport AP Vojvodine sa Sportskim savezom Vojvodine, Sportski savez Kosova i Metohije.

Radno vreme Sajma je od 10 do 19 časova, a ulaz je besplatan

P?_OG?_AM_SAJMA_2017.doc