01/12/2017
Samit mladih 2017 - reportaža sa panela "Značaj digitalne diplomatije i uloga mladih u njoj"

Tekst Arsenija Arsića, studenta Fakulteta političkih nauka, prenosimo u celosti:

"Dana 28.11.2017. imali smo priliku da budemo svedoci Trećeg Beogradskog Samita mladih. Jedna od mnogobrojnih diskusija koje su se vodile jeste i "Značaj digitalne diplomatije i uloga mladih u njoj" u okviru istoimenog panela.
Prvo obraćanje pripalo je Katarini Jonev-stručnjaku za sajber bezbednost. Prema njenim rečima, diplomatija je preseljena u "sajber prostor"
Jonev je istakla da su socijalne mreže poput "Fejsbuka", "Instagrama" i "Tvitera" idealno oruđe za kontrolisanje ljudi zbog podataka koje, prvenstveno najmlađi ostavljaju na njima, kao što su:ime i prezime, adresa, broj telefona i dr.
Nešto kasnije, diskusiji se priključio i gospodin Zoran Sokić, analitičar za digitalnu diplomatiju. On je definisao šta je digitalna diplomatija, a ona predstavlja korišćenje informaciono-komunukacionih sistema koji su neophodni za ostvarivanje diplomatskih ciljeva, kako saznajemo od njega.
"Onog trenutka kada krenete da komunicirate sa strancem, od tog momenta vi predstavljate svoju državu", ističe stručnjak za sajber bezbednost, Katarina Jonev, koja je bila očigledno patriotski nastrojena. Takođe, dodala je da je "sajber ratovanje" činjenično stanje i da će se tek dešavati.
Na pitanje, za koliko digitalna diplomatija može zaživeti u našoj državi? Zoran Sokić je objasnio da je digitalna diplomatija stvar strategije države i da tu ima pozitivnih iskoraka, kao zaključak na ovu temu."

04/01/2016
opis
18/03/2019
Budi u toku
Sajam
KANCELARIJA ZA MLADE
BELGRADE YOUTH FAIR
18/03/2019
Budi u toku
KANCELARIJA ZA MLADE
SMART KOLEKTIV
15/03/2019
Budi u toku
12/03/2019
Budi u toku
KANCELARIJA ZA MLADE
Srednjoškolci
GRAD BEOGRAD