01/12/2017
Samit mladih 2017 - reportaža sa panela "Mladi i lokalna samouprava"

Tekst Maje Repić, studentkinje Fakulteta političkih nauka, prenosimo u celosti:

"U okviru Trećeg Samita mladih održanog 28. novembra u Sava Centru organizovan je panel na temu - Mladi i lokalna samouprava.
Otkrivanje kako podsticati mlade da se uključe u rad lokalnih samouprava i kancelarija za mlade, i na koji način one mogu da pomognu ostvarivanju projekata mladih, bile su glavne teme ovog panela.

,,Kancelarije za mlade su odličan način da se mladi uključe u rad lokalnih samouprava, a da ne ulaze u politiku", rekao je Đorđe Đoković, pomoćnik ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Koordinator Kancelarije za mlade Obrenovca i jedan od panelista - Duško Krstić istakao je koliko je važno motivisati mlade ljude da se tokom ali i nakon školovanja angažuju na planu ostvarivanja svojih ideja i ciljeva, ali i koji je značaj ulaganja u iste. ,,Ulaganje u mlade je ulaganje u razvoj", navodi Krstić. O mogućim oblicima saradnje lokalne samouprave i mladih diskutovali su i Džemaludin Paučinac, predsednik Nacionalne asocijacije Kancelarija za mlade i predstavnik Kancelarije za mlade Novog Pazara, kao i Nemanja Marković zamenik direktora Kancelarije za mlade Grada Beograda."