14/12/2017
USPEŠNO ZAVRŠENE EDUKATIVNE KAMPANJE KANCELARIJE ZA MLADE BEOGRAD

Velikom završnicom 30. novembra 2017. godine zaokružene su tri edukativno-preventivne kampanje koje je realizovala Kancelarija za mlade Grada Beograda u saradnji sa CEPORA – Centrom za pozitivan razvoj dece i omladine. Kroz kampanje “Ili voziš ili piješ”, “Ne govoru mržnje” i “Rodna ravnopravnost” obučeno je ukupno 87 edukatora koji su održali radionice sa 1.091 srednjoškolaca u 13 škola u Beogradu.

Evaluacije programa pokazuju da postoji visoko zadovoljstvo škola, edukatora i samih mladih koji su učestvovali na radionicama vršnjačke edukacije, te da edukatori učešće u kampanjama vide kao sjajno iskustvo i prostor da unaprede svoje znanje i veštine, kao i da bolje upoznaju sebe u različitim nepredviđenim situacijama, o čemu svedoče i njihovi komentari: “Osećaj ogromnog zadovoljstva i prvenstveno su mi se dopale edukacije koje, iako traju dugo, nisu nimalo dosadne već drže pažnju sve vreme, a zatim i opuštena i prijatna atmosfera Ceporinih predavača, sve pohvale”; “Jedino što bih mogla da dodam jeste to da bi bilo sjajno da ima više radionica, samim tim i obuka za vršnjačke edukatore”.

I pored zvaničnog završetka projekta, zbog visoke zainteresovanosti srednjih škola, vršnjački edukatori će i tokom decembra meseca održati radionice sa srednjoškolcima, čime se podržavaju pozitivni efekti ovih kampanja i mladi se podstiču na dalje aktivnosti.