19/12/2017
Ukoliko si u ovih 11% ispitanika, brzo menjaj navike!

Čim si kliknuo na ovaj naslov, znači da si spreman za promene, a to je jedan od najvažnijih koraka koje ćeš napraviti na putu do svog uspeha. S obzirom na to da je vreme novac, mi ti nećemo oduzimati ni jedno ni drugo i zato odmah prelazimo na poentu priče.

Kampster tim je sproveo online anketu sa temom Kako učite? Rezultati su u nastavku teksta i oni oslikavaju trend naše „edukativne svadodnevnice”.

 

U online istraživanju je učestvovalo je 1117 ispitanika, približno istog procenta su pripadnici i ženskog i muškog pola, s tim da ženski pol prednjači 7% u interesovanju za temu istraživanja. 

 

Najveći broj ispitanika koji je bio zainteresovan da odgovori je uzrasta od 22 godine i nalazi se na studijama. Sedamdeset pet procenata ispitanika je navelo da postoji mali broj domaćih onlajn platformi, odnosno onlajn kurseva na srpskom jeziku, te su svoje onlajn  „znanje” sticali na nekim od internacionalnih platformi.

Samo 11% ispitanika nije imalo nikakvih dodirnih tačaka sa onlajn obrazovanjem, što navodi na zaključak da je onlajn učenje postao dominantan oblik neformalnog sticanja znanja.

Osamdeset pet procenata ispitanika smatra da je najveća prednost onlajn učenja mogućnost za celoživotno sticanje znanja, ali zato kao najveći nedostatak navode oslanjanje na sopstvenu organizovanost, motivaciju i nedostatak pritiska i kontrole – čak 91% njih. 

 

Da je onlajn u odnosu na tradicionalno učenje efikasnije smatra 73% ispitanika, a  samo 7% njih misli da je tradicionalno učenje efikasnije dok ostali preostali procenat koji iznosi 20% ispitanika preferira kombinaciju  klasičnog i onlajn obrazovanja.


Vratimo se na vreme i ništa manje značajan novac.

Učiti bilo kada, bilo gde, na način i tempom koji ste sami kreirali, uz postojanje motivacije, elementa „pritiska” i kontrole ? sve to na tvom  maternjem jeziku POSTOJI.

 

Daj sebi šansu, postani deo Kampster zajednice i pridruži se„ekipi Kampstera” koji grade svoju budućnost u real time-u. 

Čekamo te!

 

Autor iSerbia

 

         

04/01/2016
opis
13/11/2018
HOT
Budi u toku
Samit mladih
Pozitivne vesti
aktuelni projekti
volonteri
volontiranje
01/11/2018
Budi u toku
o nama
aktuelni projekti
Samit mladih
gradska desavanja
Pozitivne vesti
Konferencija
hot
07/11/2018
Budi u toku
o nama
aktuelni projekti
Pozitivne vesti
hot