25/12/2017
Besplatne radionice grafičkog dizajna za mlade od 14 do 19 godina

Pozivamo učenike završnih razreda osnovnih škola i srednjoškolce da se prijave na besplatne radionice grafičkog dizajna, mozaika i crtanja,  koje će se održavati  u Centru za likovno obrazovanje Šumatovačka tokom januara i februara 2018. godine. Programi su namenjeni i prilagođeni mladima uzrasta od 14 do 19 godina, a podržani od strane Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda.

Radionica Zima za računarom-dizajn u snegu je radionica grafičkog dizajna, namenjena mladima  koji žele da nauče kako da izraze svoje kreativne ideje,  da svoja maštanja prenesu na računar, a posle sa računara na internet, papir i td. Da li ste se nekad zapitali na koji način razmišljaju dizajneri, kako mašta postaje stvarnost? Zašto je granica između dizajna i kiča tako mala, i kako je ne preći? Šta je to šesto čulo umetnosti i kada treba prestati sa stvaranjem i reći - ovo delo je završeno? Sve to ćete saznati na radionici grafičkog dizajna i digitalnog likovnog oblikovanja. Saznaćete i zašto se grafički dizajneri, pa i drugi umetnici najviše bave programima Adobe (Photoshop, Ilustrator, Indesign...).

Radionica  Mozaik od reciklažnih materijala  obuhvata razvoj kreativnih potencijala i sposobnosti likovnog izražavanja; izgradnju vizuelne i likovne kulture polaznika; podsticaj razvoja ekološke svesti i otvaranje novih polja mogućnosti za kreativno izražavanje.                                                                                                    Po završetku radionice polaznici će:

  • Biti osposobljeni da se samostalno kreativno likovno izražavaju, upotrebljavajući  tehniku izrade mozaika od reciklažnih materijala.
  • Biti sposobni da estetski oblikuju  različite kućne, lične i upotrebne predmete.
  • Da kroz samostalan dalji rad razvijaju i unapređuju na radionici stečena znanja i veštine, i da ih  koriste u svrhu razvijanja ličnih kreativnih potencijala likovnog izražavanja i vizuelne komunikacije u skladu sa  svojim željama, potrebama i mogućnostima.

 

Radionica Crtanje i slikanje za mlade će obuhvatiti  crtanje mrtve prirode, enterijera, eksterijera, portreta, figura, akt, slobodne teme...  Razvijanjem vizuelnog mišljenja kroz kreativan praktičan rad i upoznavanje sa istorijom slikarstva,  upućivanjem u literaturu na osnovu individualnih afiniteta i sklonosti samih polaznika . Unutar zadatih okvira i ciljeva časova, dinamika će  biti prilagođena svakom polazniku pojedinačno, u zavisnosti od rezultata koje bude ostvarivao u toku pohađanja radionice. Sticanjem osnovnih znanja iz oblasti crtanja i slikanja razvija se sposobnost primene  tog znanja u kreativnom radu. Navedeni sadržaj prilagođen je uzrastu polaznika.

Zbog ograničenog broja mesta obavezne  su prijave putem mejla art@sumatovacka.rs ili na telefon +381 11 64 30 908(ime, prezime i naziv radionice).