25/12/2017
„Pogledaj se!“ – predstava mladih bez roditeljskog staranja i njihovih vršnjaka

Beograd, 25.12.2017. Mladi bez roditeljskog staranja i njihovi vršnjaci iz beogradskih srednjih škola su, uz podršku saradnika CEPORA – Centra za pozitivan razvoj dece i omladine kreirali predstavu „Pogledaj se!“ koja govori o uticaju društvene mreže Instagram na sve mlade – bili oni bez roditeljskog staranja ili ne. Predstavu će do kraja decembra izvesti u pet beogradskih srednjih škola, te će o značaju ove teme diskutovati sa oko 300 srednjoškolaca. Projekat „Pozorištem do rešenja problema“ podržan je od strane Ministarstva kulture i informisanja RS.

Predstava teatra u obrazovanju “Pogledaj se!” nastala je kroz seriju radionica na kojima je učestvovalo 20 mladih bez roditeljskog staranja i njihovih vršnjaka, beogradskih srednjoškolaca. Mladi su i autori i glumci u predstavi, a tokom samog izvođenja srednjoškolci u publici aktivno diskutuju o svakoj sceni, te, uz pomoć moderatora, izvode zaključke o uticaju Instagrama i slici koju šalju na ovoj mreži, kao i realnom stanju u njihovim vršnjačkim grupama, odnosima u partnerskim vezama i porodičnim prilikama.

“Ovu predstavu treba da pogleda što više učenika u što više škola, da se trgnu i da počnu da razmišljaju svojom glavom”, “Svi mi prepoznajemo da slika koju se šalje na Instagramu nije stvarna, ali svima je lakše da poštuju ta nepisana pravila igre i da se i ponižavaju ako treba da bi dobili pratioce, nego da se suprotstave”, “Sve prikazano u predstavi je realno, stvarno nam se dešava i jako je važno da o tome možemo da pričamo”, samo su neki od utisaka srednjoškolaca iz publike nakon prva dva izvođenja predstave. Tokom ove nedelje još tri škole će ugostiti ovu mladu pozorišnu trupu.

Projekat sprovodi beogradski CEPORA – Centar za pozitivan razvoj dece i omladine (www.cepora.org), koji svojim aktivnostima već šest godina doprinosi pozitivnom razvoju dece i omladine i nosilac je brojnih projekata iz ove oblasti.

04/01/2016
opis
13/11/2018
HOT
Budi u toku
Samit mladih
Pozitivne vesti
aktuelni projekti
volonteri
volontiranje
01/11/2018
Budi u toku
o nama
aktuelni projekti
Samit mladih
gradska desavanja
Pozitivne vesti
Konferencija
hot
07/11/2018
Budi u toku
o nama
aktuelni projekti
Pozitivne vesti
hot