25/12/2017
Pogledaj se! predstava mladih bez roditeljskog staranja i njihovih vrnjaka

Beograd, 25.12.2017. Mladi bez roditeljskog staranja i njihovi vrnjaci iz beogradskih srednjih kola su, uz podrku saradnika CEPORA Centra za pozitivan razvoj dece i omladine kreirali predstavu Pogledaj se! koja govori o uticaju drutvene mree Instagram na sve mlade bili oni bez roditeljskog staranja ili ne. Predstavu e do kraja decembra izvesti u pet beogradskih srednjih kola, te e o znaaju ove teme diskutovati sa oko 300 srednjokolaca. Projekat Pozoritem do reenja problema podran je od strane Ministarstva kulture i informisanja RS.

Predstava teatra u obrazovanju Pogledaj se! nastala je kroz seriju radionica na kojima je uestvovalo 20 mladih bez roditeljskog staranja i njihovih vrnjaka, beogradskih srednjokolaca. Mladi su i autori i glumci u predstavi, a tokom samog izvoenja srednjokolci u publici aktivno diskutuju o svakoj sceni, te, uz pomo moderatora, izvode zakljuke o uticaju Instagrama i slici koju alju na ovoj mrei, kao i realnom stanju u njihovim vrnjakim grupama, odnosima u partnerskim vezama i porodinim prilikama.

Ovu predstavu treba da pogleda to vie uenika u to vie kola, da se trgnu i da ponu da razmiljaju svojom glavom, Svi mi prepoznajemo da slika koju se alje na Instagramu nije stvarna, ali svima je lake da potuju ta nepisana pravila igre i da se i poniavaju ako treba da bi dobili pratioce, nego da se suprotstave, Sve prikazano u predstavi je realno, stvarno nam se deava i jako je vano da o tome moemo da priamo, samo su neki od utisaka srednjokolaca iz publike nakon prva dva izvoenja predstave. Tokom ove nedelje jo tri kole e ugostiti ovu mladu pozorinu trupu.

Projekat sprovodi beogradski CEPORA Centar za pozitivan razvoj dece i omladine (www.cepora.org), koji svojim aktivnostima ve est godina doprinosi pozitivnom razvoju dece i omladine i nosilac je brojnih projekata iz ove oblasti.

23/11/2018
Budi u toku
Samit mladih
Pozitivne vesti
aktuelni projekti
13/11/2018
HOT
Budi u toku
Samit mladih
Pozitivne vesti
aktuelni projekti
volonteri
volontiranje
01/11/2018
Budi u toku
o nama
aktuelni projekti
Samit mladih
gradska desavanja
Pozitivne vesti
Konferencija
hot
07/11/2018
Budi u toku
o nama
aktuelni projekti
Pozitivne vesti
hot