10/01/2018
BOSIFEST 2018- POTREBNI VOLONTERI

Dragi volonteri,

 

Pozivamo vas da se priključite organizacionom timu  Devetog Beogradskog Internacionalnog Filmskog Festivala Osoba Sa Invaliditetom – BOSIFEST 2018.

 BOSIFEST je međunarodni filmski festival osoba sa invaliditetom, jedini te vrste u jugoistočnoj Evropi, koji se ove godine po deveti  put održava u Srbiji u organizaciji Hendi Centra Koloseum.

I ove godine će  biti prikazan veliki broj filmova - kako u takmičarskom, tako i u revijalnom delu. Do sada je u okviru BOSIFEST-a prikazano preko 300 filmskih ostvarenja  na temu

života osoba sa invaliditetom ili su njihovi autori osobe sa invaliditetom.

 

Više o BOSIFEST-u možete videti na zvaničnom sajtu festivala www.bosifest.rs .

 

Ukoliko želite da budete deo tima koji realizuje ovaj festival, učestvujete u različitim aktivnostima i procesima tokom organizacije festivala i steknete nova znanja i iskustva, potrebno je da osnovne podatke (ime, prezime, godište, zanimanje, mail adresu i broj telefona), kao i svoju motivaciju za prijavljivanje obrazloženu u par rečenica pošaljete na mail adresu  hc.koloseum@gmail.com

 

 do ponedeljka, 25. januara.

 

Angažovanje volontera na festivalu BOSIFEST je koncipiran tako da su volonteri angažovani u više faza, od pripreme do same realizacije festivala. Naši volonteri dobijaju iskustva u svim segmentima organizacije festivala (po fazama).

 

1.Faza

 Kontakti sa medijima, kontakti sa NVO, kontakti sa filmmejkerima, objava konkursa,

angažovanje u vidu promocije festivala na društvenim mrežama (facebook, twitter), kontakti

sa sponzorima.

 

2.Faza

 Unošenje informacija na zvanični sajt festivala, prevođenje tekstova za sajt, sastavljanje tekstova za strane časopise (promovisanje festivala), kontakti sa festivalima u regionu i svetu, obezbeđivanje smeštaja za goste festivala, ažuriranje filmova za revijalni i takmičarski deo, prevođenje sinopsisa za katalog.

 

3.Faza

 Podela pozivnica (ambasade, Kulturni centri, fakulteti…), podela karata (škole, fakulteti,NVO…), podela zaduženja tokom festivala, dežurstvo tokom trajanja festivala, organizovanje radionica na festivalu, organizovanje otvaranja i zatvaranja festivala.

 

Po završetku festivala svi volonteri koji su učestvovali u svim fazama pripreme festivala dobiće diplomu.