23/02/2018
USF Gaming Fair

Studentska organizacija Unija studenata FON-a drugu godinu zaredom organizije projekat „USF Gaming Fair“ koji će se održati 9. i 10. marta u igraonici Game Pub-u u tržnom centru „Stadion“ i 11. marta na Fakultetu organizacionih nauka.

“USF Gaming Fair” je projekat humanitarnog karaktera i sva prikupljena novčana sredstva biće namenjena lečenju Sanje Jelisijević(2012), devojčici kojoj je dijagnostikovan redak oblik karcinoma pluća, od koga boluje samo dvoje dece u Evropi. Učesnici će doprineti cilju projekta kotizacijama, koje su uslov za takmičenje, a takođe za one koji se ne bave isključivo igranjem video igara pripremili smo zanimljiv program edukativnog karaktera u vidu predavanja i sajma geming industrije gde će doći više od 30 predstavnika različitih kompanija, kako svetskih tako i domaćih, da predstave sebe i upoznaju se sa svima koji su zainteresovani da se bave ili rade u tom sektoru radi potencijalne buduće saradnje.

 Na gejming turniru koji će biti održan 9. i 10. Marta, učesnici će imati priliku da se takmiče i osvoje vredne nagrade u video igrama: CS GO, LOL, PES i CS 1.6. Takmičari će se prijavljivati zajedno sa svojom ekipom za prve tri igre, dok će prijave za PES biti individualne. Projekat je otvoren za sve ljubitelje e-sportova koji žele da se zabave, takmiče i osvoje vredne nagrade.

Trećeg dana najvećeg humanitarnog gaming projekta, 11. marta, predavanja će biti održana od strane gejming kompanija u cilju podizanja svesti i upoznavanja mladih sa gejming industrijom i njenim značajem, s obzirom na popularnost koju ova industrija nosi sa sobom i tehnologijom koja se sve više razvija. Želimo da približimo potencijal gejming industrije i prikažemo mladima njen značaj I širok spektar mogućnosti koje ona pruža! Po završetku, biće održan networking i posetioci će imati priliku da ostave svoj CV, radi dalje saradnje sa kompanijom koja ih je najviše zainteresovala.

 Takmičari će biti u mogućnosti da se prijave od 20. februara i za takmičarski deo, kao i za prisustvo predavanjima na:

 

Projekat je otvoren za sve ljubitelje e-sportova koji žele da se zabave, takmiče i osvoje vredne nagrade, a ujedno i budu humani i doprinesu Sanjinom lečenju.