06/06/2018
Konferencija o regionalnoj saradnji mladih


Zamenik direktora Kancelarije za mlade Grada Beograda, Nemanja Marković, učestvovao je 31. maja i 1. juna 2018. godine u Etno selu Stanišići kod Bijeljine, na Konferenciji o regionalnoj saradnji mladih, koji je organizovao  Omladinski savjet Republike Srpske uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske. 
Ciljevi ove regionalne konferencije, koja se inače po drugi put održava, su bilo povezivanje i intenziviranje odnosa omladinskih organizacija Republike Srpske i Srbije.
Na samom početku konferencije učesnicima su se obratili Danijela Topić, predsednica Omladinskog savjeta Republike Srpske, Darko Stanić, državni sekretar Ministarstva, omladine i Sporta Srbije i dr Jasmina Davidović, ministrica porodice, omladine i sporta Republike Srpske koje je ujedno i svečano otvorila konferenciju.
Prvog dana konferencije bilo je reči o aktuelnim aktivnostima i dešavanjima u Regionalnoj kancelariji za saradnju mladih zapadnog Balkana (RYCO), projektima koji su odobreni na prvom pozivu RYCO, procesu i poteškoćama tokom apliciranja na sami poziv, te o drugim međunarodnim fondovima za mlade.
Tokom drugog dana učesnici su konceptom otvorenih razgovora definisali ideje i predloge projekata koje bi organizacije iz Republike Srpske i Srbije mogle zajedno aplicirati na sledećim konkursima koji budu objavljeni.
Na konferenciji je učestvovali preko 30 predstavnika institucija, omladinskih organizacija, organizacija za mlade, te krovnih saveza mladih iz Republike Srpske i Srbije.
Izvor: Omladinski savjet RS