11/06/2018
Počeo je treći krug europeanfilmchallenge takmičenja

Treći krug #europeanfilmchallenge takmičenja počinje u ponedeljak, 7. maja otvaranjem Beldocsa i traje do 31. jula 2018. godine. Pobednik osvaja nagradu – putovanje na Venecijanski filmski festival (75th Venice International Film Festival)!

Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs poziva sve zainteresovane starije od 18 godina, da učestvuju u nagradnoj igri #europeanfilmchallenge i takmiče se za vredne nagradne. Publika se poziva da odgleda 10 evropskih filmova (dokumentarni, igrani, animirani, eksperimentalni…) na različitim platformama (internetu, bioskopima, festivalima, televiziji, itd.), objavi naziv filma i platforme na kojoj je film odgledan, postavi fotografiju kao dokaz i haštag #europeanfilmchallenge. Nakon određenog vremena organizator takmičenja će selektovati pobednika, koji će osvojiti atraktivnu nagradu – put na jedan od najvažnijih međunarodnih filmskih festivala A+ kategorije. Drugi krug takmičenja otpočeo je 12. februara i trajao do 15. aprila 2018, a pobednik je osvojio putovanje na Kanski filmski festival.

Pokrenite izazov na www.europeanfilmchallenge.eu

Nagradna igra predstavlja deo velikog evropskog interaktivnog projekta #europeanfilmchallenge, koji uključuje upotrebu inovativnih i digitalnih promotivnih tehnika i alata, kako bi se doprinelo većoj cirkulaciji evropskih filmova na različitim platformama. Takmičenje se istovremeno odvija u šest evropskih zemalja: Litvaniji, Letoniji, Estoniji, Španiji, Hrvatskoj i Srbiji. Organizatori su „Kino metropolis“, „Kino Bize“, „A-One Films“, „The Film Agency“, „Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs“ i „Pari Pikule“. Projekat se realizuje uz podršku Evropske unije kroz program Kreativna Evropa MEDIA.