08/08/2018
Konkurs za saradnike/ce

Portal za mlade Mingl raspisao je konkurs za prijem novih saradnika/ca i dopisnika/ca, a prijave su otvorene do 10. avgusta!
Portal za mlade Mingl je nastao 2007. godine u okviru udruženja Beogradska otvorena škola. Od tada svakodnevno objavljuje informacije i vesti o neformalnim obrazovnim programima, stipendijama, radionicama, kursevima, takmičenjima i ostalim temama namenjenim mladima. Tokom prvih šest godina rada, Mingl je informisao srednjoškolce i srednjoškolke, međutim, vremenom, zajedno sa svojim čitaocima i čitateljkama, Mingl je rastao i počeo da se bavi i temama namenjenim nešto starijim sjajnim mladim ljudima.
Na portalu se neguje autorstvo, te je stoga poseban akcenat na autorskim tekstovima i kolumnama koje se bave omladinskim temama i aktuelnostima.
Članovi i članice redakcije pokrivaju i kritički promatraju različite teme, posebno prate omladinski sektor (zapošljavanje, studije, preduzetništvo, kulturne aktivnosti mladih), IT sektor, književnost, umetnost i generalno teme koje su značajne mladima. Autori i autorke tekstova na Minglu su mladi iz cele Srbije, a sadržaj se ažurira na dnevnom nivou dok se svakog meseca na portalu objavi više od 90 tekstova. Redakcija Mingla trenutno broji 16 članova i članica iz Novog Sada, Beograda, Niša, Bačke Palanke, Svilajnca i Kragujevca.
Poziv je upućen svim mladima - srednjoškolcima i srednjoškolkama, studentima i studentkinjama iz svih krajeva Srbije koji žele da istražuju različite teme, a interesuje ih popularna kultura i pisana reč! Prethodno radno iskustvo nije neophodno, ali je poželjno.

Redakcija će funkcionsati preteženo preko interneta, a angažovanje na portalu je trenutno na volonterskoj bazi.
Konkurs je otvoren za:
- Dopisnike/ce - novinare/ke;
- Lektore/ke;
- Fotografe/kinje;
- Videografe/kinje;
- Grafičke dizajnere/ke.
Mingl ti nudi:
- Novinarsko iskustvo u onlajn novinarstvu namenjenom mladim ljudima;
- Upoznavanje i rad sa mladima širom zemlje;
- Učešće na Mingl projektima.
Svi zainteresovani mogu da se prijave tako što će putem imejla redakcija@mingl.org poslati :
1. CV ili kratku biografiju (do 300 reči),
2. motivaciono pismo i
3. primer konkursa, vesti ili druge vrste teksta odnosno fotografiju, video ili grafiku (u zavisnosti od mesto za koje konkurišete) koji bi, prema mišljenju kandidata/tkinje, trebalo da se nađe na portalu. Sadržaj koji šaljete može biti sadržaj koji je već objavljivan/nagrađivan, a isti mora da bude autorsko delo.
Rok za slanje prijava jeste petak 10. avgust do 15h. Svi koji pošalju prijavu će biti obavešteni o rezultatima konkursa, najkasnije do ponedeljka 20. avgusta.
Portal za mlade Mingl je članica i jedan od osnivača Asocijacije onlajn medija, prvog udruženja te vrste u regionu, zajedno sa 16 drugih internet portala iz svih delova Srbije. U našoj zemlji prepoznat je nakon brojnih pozitivnih kritika, kao i kroz saradnju ostvarenu sa Ministarstvom za omladinu i sport, Ministarstvom kulture, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, brojnim srednjim školama i organizacijama za mlade.
To što si ovde znači da si na pravom mestu!
Ukoliko budeš imao/la bilo kakvih dodatnih pitanja budi slobodan/na da pišeš na imejl - redakcija@mingl.org, a redakciju možeš da nas kontaktiraš i putem Facebook stranice BOŠ EduCareer ili Instagram naloga Portal za mlade Mingl.