29/08/2018
Osnivač Booking.com pomaže Srpskim startapima

Švajcarski Preduzetnički Program će u periodu od 26.08. do 30.08. 2017. godine ugostiti poznatog holandskog serijskog preduzetnika Jana Willema Smeenka, koji će tokom svoje posete raditi sa organizacijama I staratpima u Beogradu na razvoju preduzetničkog ekosistema  u Srbiji kroz niz mentorskih sesija I dogadjaja otvorenog tipa.

Jan u svom bogatom portfoliju ima veliki broj uspešnih kompanijem a najpoznatija medju njima sigurno je Booking.com, čiji je osnivač i jedan od prvih investitora. Bio je angažovan od strane holandske Vlade na projektu povezivanja države Tanzanije na Internet. Jan je osnivač i CEO kompanije SODAQ (https://sodaq.com) koja proizvodi high-end rešenja za Interenet of Things, sa posebnim fokusom na Narrowband-IoT, gde su bili prva kompanija na svetu koja je ponudila razvoj hardvera za ovu tehnologiju. Od ranih osamdesetih godina prošlog veka aktivan je u oblasti naprednih tehnologija i jedan je od pionira modernih telekomunikacija.

 

Zainteresovani mogu prisustvovati njegovom predavanju u Beogradskom ICT Hub-u i saznati kako digitalizovati društvo.

Meetup: Digitalizacija društva kroz IoT

https://www.facebook.com/events/2261239127438640/

u sredu, 29.08.2018. godine

sa početkom u 18:00 časova

u prostorijama ICT Hub-a (Kralja Milana 10, Beograd). 

Na događaju će biti i zvanično lansirano takmičenje "Vip IoT Challenge - Digitalizuj društvo!" za najbolja IoT rešenja. Ovo takmičenje zajedno organizuju Vip mobile i ICT Hub, uz pomoć Švajcarskog preduzteničkog programa, Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, fondacije Fridrih Nauman, kao i kompanije Nokia i MikroElektronika. 

Jan će takođe tokom svog boravka u Beogradu raditi sa startapima koji su dobili podršku Inovacionog Fonda i startapima Iz beogradskog Naučno Tehnološkog Parka, koje će savetovati kako da unaprede svoje poslovanje i bolje razumeju tržište. Gospodin Smeenk u Srbiju dolazi u okviru Švajcarskog Preduzetničkog Programa podržanog od strane Švajcarske vlade, čiji je jedan od ciljeva razvoj preduzetništva kroz interakciju sa stručnjacima iz celog sveta.