03/10/2018
Bogat muzički program na koncertu“ZAJEDNO – ENDJUNTAS - TSUZAMEN”.

Povodom Dana evropske kulturne baštine Srpsko – jevrejsko pevačko društvo uz podršku Ministarstva kulture priređuje humanitarni koncert  “ZAJEDNO – ENDJUNTAS - TSUZAMEN”.

Bogat muzički program sefardske i aškenaske muzike obogaćen instrumentalnom pratnjom, pod dirigentskom palicom Nebojše Cvijanovića, oslikaće preplitanje tradicija i zajedničke muzičke korene (srpske, jevrejske, evropske). Zvuci Mediterana, Balkana, centralne Evrope na ladinu, jiidšu i srpskom čuće se u kompozicijama kao što su  Ruse kose/Ojos Pretos, Mi kerido mi amado/Kad ja pođo na Bembašu, En frente…Jo sto lonđi de mi kaza……Jidiše mame, Šolem, Lekho doidi….u zvucima gitare Mladena Pecovića, udaraljki, klavira…..

Pozivamo beograđane da u ponedeljak, 8.10.2018 u 20h dođu u Pozorište na Terazijama da uživaju u predivnoj muzičkoj večeri I jedinstvenom program na ladinu, jidišu, srpskom.

Ako se na biletarnici Pozorišta kupi jedna karta (600 din) druga se dobije na poklon, istovremeno dve karte se poklanjaju u humanitarne svrhe (deci bez roditeljskog staranja, domovima staraca…)