31/01/2019
Osiguraj znanje 2019 – Prvo nacionalno takmičenje studenata u rešavanju studije slučaja za industriju osiguranja

Fakultet organizacionih nauka u saradnji sa Udruženjem osiguravača Srbije po prvi put organizuje nacionalno studentsko takmičenje za industriju osiguranja pod nazivom Osiguraj znanje 2019.

Takmičenje ima za cilj da kroz rešavanje studije slučaja i realnih izazova industrije, ponudi rešenja za celokupan sektor osiguranja, što je novina za ovakvu vrstu takmičenja. 

Ovo je prilika da mlade generacije i predstavnici sektora osiguranja uče jedni od drugih i iz različitih uglova posmatranja daju osvrt na industriju u cilju njenog unapređenja.

Učešćem u takmičenju studentski timovi se podstiču na izučavanje oblasti osiguranja, zajednički rad, strateško i taktičko razmišljanje, generisanje inovativnih rešenja u oblasti osiguranja, uz podršku domenskih i mentora u rešavanju studije slučaja.

Prvo nacionalno takmičenje “Osiguraj znanje 2019” nastalo je kao deo edukativne kampanje "Osiguraj budućnost”, koju vodi Udruženje osiguravača Srbije u cilj podizanja nivoa svesti o osiguranju.

Finale takmičenja, u koje će se plasirati do 10 studentskih takmičarskih timova, će biti održano u hotelu Majdan, u Beogradu 18. i 19. februara 2019. godine. Za sve finalne takmičarske timove organizatori obezbeđuju boravak u Beogradu.

Nagrada za najbolje rešenje je prezentovanje istog na konferenciji Kopaonik biznis forum, koja će se održati u martu 2019. godine. Tradicionalno, Forum se organizuje pod pokroviteljstvom predsednika Vlade Republike Srbije, a svake godine Forum okupi oko 1000 učesnika koji su članovi privrede, uvaženi predstavnici akademske zajednice, državni zvaničnici, članovi diplomatskog kora, poslovni ljudi i mediji.

Usled iskazanog interesovanja, rok za prijavu na takmičenje je produžen do 03.02.2019. godine.  Uz prijavu četvoročlanih timova, uvedena je i individualna prijava, za sve koji nisu u mogućnosti da okupe tim a tokom selekcije će se formirati timovi.

Takmičari koji nemaju iskustva u rešavanju studije slučaja, ne treba da se obeshrabre, jer će im tokom takmičenja biti na raspolaganju domenski i mentori u rešavanju studije slučaja.

Poziv za učešće u takmičenju je otvoreno za sve studente osnovnih i master studija, svih Univerziteta i Fakulteta Srbije, kao i visokih škola.

Do sada su se prijavili timovi iz Beograda, Novog Sada i Niša.

Sve dodatne informacije o takmičenju:

http://osigurajznanje2019.fon.bg.ac.rs/

https://www.instagram.com/osigurajznanje/

https://www.facebook.com/osigurajznanje2019

E mail: osigurajznanje2019@student.fon.bg.ac.rs