Budi u toku Gradska dešavanja NEDELЈA GLOBALNOG OBRAZOVANJA U SRBIJI 2020

NEDELЈA GLOBALNOG OBRAZOVANJA U SRBIJI 2020

by kzmadmin

Ministarstvo omladine i sporta i Centar za omladinski rad organizuju veliko nacionalno takmičenje Fun GEeks u cilјu obeležavanja Nedelјe globalnog obrazovanja u Srbiji. Nedelјa globalnog obrazovanja istovremeno se obeležava u zemlјama širom Evrope, i traje od 16. do 20. novembra, a za cilј ima podizanje svesti o značaju globalnog obrazovanja.  Globalno obrazovanje je pedagoški pristup razvijen od strane Centra sever-jug Saveta Evrope, koji podstiče kritičko razmišlјanje o globalnim izazovima sa kojima se suočavamo, kao i lokalne akcije kojima bismo odgovorili na ove izazove i obezbedili održivi razvoj.

U Fun GEeks takmičenju mogu da  učestvuju svi putem besplatne mobilne aplikacije Fun Park. Učesnici/e treba da instaliraju aplikaciju Fun Park i odigraju Fun GEeks kviz u periodu od 16. do 20. novembra, gde će imati priliku da steknu nova znanja o globalnom obrazovanju i cilјevima održivog razvoja. Proglašenje najbolјih takmičara će biti početkom sledeće nedelјe, a za tri najbolјa takmičara obezbeđene su vredne nagrade- smartwatch sat, dok su za drugo i treće mesto obezbeđeni tablet i bežični zvučnik.

Projekat se sprovodi uz podršku Centra sever-jug Saveta Evrope.

Pozivaju se sva udruženja za mlade/udruženja mladih i kancelarije za mlade da podele informacije o takmičenju i putem svojih kanala komunikacije i na taj način podrže aktivnosti Nedelјe globalnog obrazovanja u Srbiji.

Dodatne informacije možete dobiti na mejlu emilija.panic@mos.gov.rs ili isidora.paklar@czor.org.

You may also like

Ostavite komentar