Budi u toku Aktuelni projekti Свечано представљање електричног возила тима „Друска Стреле“ на Машинском факултету Универзитета у Београду

Свечано представљање електричног возила тима „Друска Стреле“ на Машинском факултету Универзитета у Београду

У корак са напретком технологије „Друмска Стрела“ успева да клизи стазама напредка и успеха.

Друмска Стрела, познатија као први српски Формула Студент тим који постоји више од 11 година, учествовао је на преко 20 такмичења са 9 возила са мотором СУС, а у сезони 2021/22 постаје тим који је израдио возило на електрични погон.

Први српски Формула Студент тим  „Друмска Стрела“ се од свог оснивања 2010. године па до данас појавио на преко 20 светских  Формула Студент такмичења и са поносом бранио боје српске заставе. Друмску Стрелу чине млади и амбициозни студенти са преко 6 факултета Универзитета у Београда, а од ове сезоне  богатији за студенте са  Факултета драмских уметноси, који својим знањем и радом постају идејни творци тркачких болида тима.
Препознатљиви модел мотора СУС  „Yamaha R6“,  до сада је био основа сваког њиховог тркачког болида. Међутим, са развојем технологије и саме свести о предности возила на електрични погон, ови млади људи одлучили су се да постану први у Србији који ће направити формулу са електричним погоном.

Идеја Е возила у тиму јавила се још 2017 године, али до сада није било прилике да се она реализује. Од ове сезоне, званично и једино возило које ће студенти израђивати биће електрично возило.
Савремена технологија била је изазов, али је визија остварена. Уз много труда чланови су успели да у дело спроведу идеју о возилу будућности које ћете моћи да видите и подржите 16. децембра, од 18 часова, на свечаном представљању електричног возила тима „Друска Стреле“ на Машинском факултетау Универзитета у Београду.

Сви љубитељи формуле, тркачког спорта и аутоидустирије  добродошли су да подрже младе умове који ће са својим пројектом у 2022. години представљати нешу земљу на престижним текмичењима.

Догађај предтављања можете испратити на њиховим друштвеним мрежама:

Инстаграм https://www.instagram.com/roadarrowteam/
Фејсбук https://www.facebook.com/DrumskaStrelaFS

You may also like